Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2013

Του Χρόνη Μακρίδη : Να επικρατήσει η συνεννόηση


Ο λαός μας πολύ έξυπνα έχει διατυπώσει την άποψη ότι «ο λύκος στην αναμπουμπούλα χαίρεται». Τί βλέπει όμως να γίνεται αυτές τις ημέρες, που εξειδικεύονται τα μέτρα προκειμένου να πάρουμε την «δόση»;Τώρα που κορυφώνεται η διαπραγμάτευση με την τρόικα; Από την μια μεριά ο πρωθυπουργός βάζει τα ΜΑΤ να αδειάσουν  το κτίριο της ΕΡΤ ολοκληρώνοντας το λάθος του Ιουνίου και από την άλλη ο κ.Τσίπρας να
καταθέτει πρόταση μομφής, προκειμένου να καλύψει από την εσωκομματική του αντιπολίτευση αυτά τα άκρως αποκαλυπτικά για τις πραγματικές θέσεις του περί ευρώ που είπε στο Τέξας.
Δυστυχώς δεν διδασκόμαστε από την ιστορία. Δεν χρειάζεται να είναι κανείς ιστορικός για να καταλάβει ότι σε εποχές κρίσης αυτό που επιβάλλεται να υπάρχει είναι πολιτική σταθερότητα και αρραγές εσωτερικό μέτωπο. Εθνική συνεννόηση. Αυτά προϋποθέτουν όμως πολιτικές ηγεσίες που βάζουν το εθνικό πάνω από το κομματικό συμφέρον. Πρέπει να αναλάβουν πρωτοβουλίες όλοι οι έχοντες την ευθύνη να προχωρήσουν με αυτούς που ψύχραιμα και συνετά μπορούν να καθίσουν και να συζητήσουν.
Να σχεδιάσουν και να προγραμματίσουν Δεν χρειάζονται τώρα οι Φαήλοι, οι Καπερνάροι, οι Τατσόπουλοι και οι Κασιδιάρηδες. Αρκετά με τους ακραίους αλλά και το life style. Πρέπει να κατανοήσουν και οι ιδιοκτήτες των κανα-
λιών ότι φέρουν μεγάλη ευθύνη για το «αίμα» ιδιαίτερα των πρωινάδικων.
Πρέπει να κατανοήσουν ακόμη ότι έχουν προκαλέσει ασφυξία με τον τρόπο που προωθούν τα συμφέροντά τους. Αν μας ενδιαφέρει η χώρα και οι πολίτες πρέπει άμεσα να αναληφθούν πρωτοβουλίες. Πρέπει οι πολιτικές ηγεσίες να προωθήσουν πολιτικές συνεννόησης και συνεργασιών σε ουσιαστική προγραμματική βάση.
Να προωθήσουν  πολιτικές που θα ενώνουν και δεν θα περιχαρακώνουν. Προϋπόθεση αυτών βέβαια είναι ο σεβασμός στη διαφορετική άποψη και η απομόνωση των «αυθεντιών».
Ας επικρατήσει -μέσα και στη διαφορετικότητα- η κοινή λογική, η σύνεση, η ψυχραιμία, η συνεννόηση.
*Ο κ. Μακρίδης είναι γραμματέας ΠΑΣΟΚ Α’ Θεσσαλονίκης
karfitsa

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου