Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2013

Παφίλης: Θα υπερψηφίσουμε την πρόταση δυσπιστίας

«Καταψηφίζουμε την κυβέρνηση και ψηφίζουμε υπέρ της πρότασης δυσπιστίας με το δικό μας σκεπτικό» τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Θανάσης Παφίλης, διευκρινίζοντας τη στάση που θα τηρήσει το Κομμουνιστικό Κόμμα κατά την ψηφοφορία που διαξαχθεί τα μεσάνυχτα στη Βουλή επί της πρότασης δυσπιστίας.

Ο κ. Παφίλης εξέδωσε νωρίς το απόγευμα διευκρινιστική ανακοίνωση σε σχέση με όσα δήλωσε νωρίτερα από το βήμα της Βουλής, στην οποία αναφέρει: «Εκ παραδρομής στην ομιλία μου ειπώθηκε ότι καταψηφίζουμε την πρόταση δυσπιστίας, ενώ είναι γνωστό ότι καταψηφίζουμε την κυβέρνηση και ψηφίζουμε υπέρ της πρότασης δυσπιστίας με το δικό μας σκεπτικό».
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ είχε δηλώσει: «Καταψηφίζουμε την πρόταση δυσπιστίας με δικό μας σκεπτικό [...]. Καταψηφίζουμε την πολιτική της κυβέρνησης, αλλά και την πολιτική του ευρωμονόδρομου, που εκβιάζει τον λαό».
Ο κ. Παφίλης διέκρινε πίσω από την αντιπαράθεση του ΣΥΡΙΖΑ με την κυβέρνηση, «ψεύτικα διλήμματα που στο παρελθόν βοήθησαν το ΠΑΣΟΚ να εξουδετερώσει το συνδικαλιστικό κίνημα και να υπηρετήσει τα συμφέροντα του κεφαλαίου».
Με την τακτική των «ψεύτικων διλημμάτων», είπε, «ο λαός βρέθηκε παγιδευμένος και δεν μπόρεσε να πάρει τον πλούτο που παράγει στα χέρια του. Σε όλη αυτή τη διαπάλη, δεν αμφισβητήθηκε η καπιταλιστική ιδιοκτησία στα μέσα παραγωγής, δεν αμφισβητήθηκε και η συμμετοχή της Ελλάδας στη Δύση – δηλαδή στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ – κυριάρχησε τελικά ο “ρεαλισμός” του ΠΑΣΟΚ, δηλαδή η υποταγή του λαού».
«Δεν είναι πράγματι ίδιες οι συνθήκες, αλλά η αντίθεση ανάμεσα στο κεφάλαιο και την εργασία είναι η ίδια. Ζούμε τα αποτελέσματα ενός συστήματος ξεπερασμένου που καταδικάζει τον λαό στη δυστυχία και θέτει στην ημερήσια διάταξη το θέμα της ανατροπής του. Φιλολαϊκή διέξοδος για τον λαό στο πλαίσιο αυτού του συστήματος, δεν υπάρχει» τόνισε ο κ. Παφίλης και σχολίασε: «Ο κ. Τσίπρας λέει να επιστρέψουμε στην καπιταλιστική Ευρώπη και να γίνει και ένα νέο κοινωνικό συμβόλαιο – υποταγή και ενσωμάτωση του λαϊκού κινήματος».
Επικαλούμενος αποσπάσματα από την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στο Τέξας, ο κ. Παφίλης παρατήρησε πως η ομιλία του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αποτελούσε «έναν ύμνο στην Αμερική, κυριολεκτικά» και πως ο Αλ. Τσίπρας «μετά την περιπλάνησή του στη Βραζιλία και αλλού, βρήκε την απάντηση στο ερώτημα, σε ποια χώρα θέλει να μοιάσει η Ελλάδα: στις ΗΠΑ. Συγχαρητήρια. Εμείς συνεχίζουμε».
Στο ίδιο πνεύμα, ο βουλευτής του ΚΚΕ, Γ.Λαμπρούλης, παρατήρησε πως «ο ρεαλισμός του ΣΥΡΙΖΑ είναι ο ρεαλισμός του ΣΕΒ, δηλαδή της υγιούς επιχειρηματικότητας και της ΕΕ που ο ΣΥΡΙΖΑ προσκυνά. Ο ριζοσπαστισμός του ΣΥΡΙΖΑ είναι ο ριζοσπαστισμός που παζαρεύει πόσα θα χάσει ο λαός».
«Το να αλλάξει η κυβέρνηση, αλλά όχι τάξη στην εξουσία, δεν προοιωνίζεται τίποτε θετικό για τον λαό μας» σημείωσε ο βουλευτής και παράλληλα διευκρίνισε πως το ΚΚΕ δεν επιδιώκει την μακροημέρευση της κυβέρνησης στην εξουσία, αλλά την αδυναμία των αστικών κυβερνήσεων και την ενίσχυση του λαϊκού κινήματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου