Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2014

ΠΑΣΟΚ: Αναγκαία η μεταρρύθμιση του ΕΟΠΥΥ

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ, στη συνεδρίαση, όπου συμμετείχαν στελέχη του Τομέα Υγείας και εκπρόσωποι των φορέων του χώρου, εξετάστηκε αναλυτικά το προσχέδιο νόμου, με τον ΚΤΕ Υγείας να χαρακτηρίζει αναγκαία τη μεταρρύθμιση του ΕΟΠΥΥ και τη δημιουργία του Εθνικού Δικτύου Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και Περίθαλψης, και να κάνει λόγο επιπλέον για «τομή που πρώτα απ' όλα
απευθύνεται στον πολίτη και έχει ως στόχο τη βελτίωση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας».
Τις προτάσεις του ΠΑΣΟΚ, που εξετάστηκαν σε σημερινή συνεδρίαση του διευρυμένου Κοινοβουλευτικού Τομέα Εργασίας (ΚΤΕ) Υγείας του κόμματος, ως προς την καλύτερη επεξεργασία των διατάξεων του προσχεδίου νόμου για το «Πρωτοβάθμιο Εθνικό Δίκτυο Υγείας», θα θέσει αντιπροσωπεία του κόμματος σε συνάντηση που θα έχει την ερχόμενη Πέμπτη με τον υπουργό Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη, σύμφωνα με ανακοίνωση της Χαρ. Τρικούπη. 
Οι βασικές επισημάνσεις που θα γίνουν από την αντιπροσωπεία του ΠΑ.ΣΟ.Κ. προς τον Υπουργό Υγείας, πριν την κατάθεση του Νομοσχεδίου στην Βουλή αφορούν:
α) Την ανάγκη κάλυψης όλου του Ελλαδικού χώρου από τα Κέντρα Πρωτοβάθμιας Υγείας με βάση τη δομή του Καλλικράτη και των διαμερισμάτων στα μεγάλα αστικά κέντρα.
β) Την κάλυψη όλων των αναγκών της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας και Περίθαλψης με όλες τις απαραίτητες ιατρικές ειδικότητες, με ιδιαίτερη μέριμνα στην κάλυψη των χρονίως πασχόντων.
γ) Την συμπερίληψη στο θεσμό του οικογενειακού γιατρού και της ειδικότητας του γυναικολόγου, ώστε να προστατευτεί η υγεία της γυναίκας και της μητρότητας.
δ) Την οργάνωση της μεταβατικής περιόδου ώστε να είναι πλήρως σε λειτουργία κατά τη διάρκειά της όλες οι υφιστάμενες δομές.
ε) Τη σωστή ένταξη στο σύστημα με αξιοκρατία και διαφάνεια των υπηρετούντων Ιατρών.
στ) Τη σωστή οργάνωση του ΕΟΠΥΥ ως αγοραστή υπηρεσιών υγείας, με τις κατάλληλες υπηρεσίες ελέγχου και την υπαγωγή του στο Υπουργείο Εργασίας.
ζ) Την απόσυρση διατάξεων, που δημιουργούν προϋποθέσεις για σπατάλη πόρων του ΕΟΠΥΥ , μέσω προκλητής ζήτησης για αμφίβολης ποιότητας υπηρεσίες υγείας.
Για τα θέματα αυτά θα υπάρξει συνάντηση αντιπροσωπείας του ΠΑΣΟΚ την Πέμπτη 16 Ιανουαρίου με τον Υπουργό Υγείας.

1 σχόλιο:

  1. Κύριοι, στις επαρχιακές πόλεις των 20.000 κατοίκων και υγειονομική κάλυψη 30.000 κατ. μπορεί να λειτουργεί νοσοκομείο με ετήσια έξοδα λειτουργίας 25.000.000 ;. Αναφέρομαι στη δυτ. Μακεδονία και φυσικά ΟΧΙ μόνο! Για τα παραπάνω που γράφετε, έχετε ρωτήσει τους υπευθυνους τομέα υγείας των Ν.Ε ΠΑΣΟΚ; Προσέχτε!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή