Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2014

Οι συσχετισμοί της ευρώπης στο τραπέζι του του γαλλικού σοσιαλιστικού κόμματος με τον Β. Βενιζέλο

Η Ελλάδα χρειάζεται πολιτική στήριξη και όχι πολιτικές χάρες δήλωσε ο αντιπρόεδρος και Υπουργός Εξωτερικών της κυβέρνησης, Ευάγγελος Βενιζέλος, μετά τη συνάντηση που είχε με τον Γραμματέα του Γαλλικού Σοσιαλιστικού Kόμματος, Harlem Désir, στα πλαίσια της επίσημης επίσκεψής του στο Παρίσι.
«Με τον Γραμματέα του Γαλλικού Σοσιαλιστικού Kόμματος κ. Harlem Désir, με τον οποίο είμαστε φίλοι, είχαμε την ευκαιρία να μιλήσουμε
σε βάθος για τις προτεραιότητες της Ελληνικής Προεδρίας, για την πολιτική κατάσταση στην Ευρώπη, για το συσχετισμό των δυνάμεων μεταξύ κρατών αλλά και μεταξύ πολιτικών αντιλήψεων στην Ευρώπη, για τον κρίσιμο ρόλο της Γαλλίας και ιδιαίτερα του Γαλλικού Σοσιαλιστικού Κόμματος, πανευρωπαϊκά. 
Αυτό έχει πολύ μεγάλη σημασία και για την Ελλάδα, για την οριστική μας έξοδο από την κρίση και το μνημόνιο, γιατί τώρα χρειαζόμαστε μία πολιτική υποστήριξη, όχι πολιτικές χάρες. Χρειαζόμαστε συνομιλητές πολιτικούς οι οποίοι να αντιλαμβάνονται τα τεχνικά αριθμητικά δεδομένα της ελληνικής οικονομίας.

Μιλήσαμε επίσης για την προετοιμασία των Ευρωπαϊκών εκλογών, για τα σχήματα που διαμορφώνονται, για τη σημασία που έχουν οι δημοτικές, περιφερειακές και ευρωπαϊκές εκλογές στην Ελλάδα αλλά φυσικά και στη Γαλλία, γιατί και στη Γαλλία έχουν τοπικές εκλογές και αμέσως μετά ευρωπαϊκές εκλογές.
Ήταν μία εξαιρετικά χρήσιμη συνάντηση, μία πολύ κρίσιμη μέρα για τη Γαλλία, γιατί σήμερα είναι η μεγάλη συνέντευξη του Προέδρου Ολάντ για το εξάμηνο που πέρασε και για τον χρόνο που έχει ήδη μπει.

e-giakoumis

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου