Τελικά τού Ευάγγελου Βενιζέλου τού πάει η Γαλλία. Την ώρα που ο Φρανσουά Ολάντ έδινε εξηγήσεις στους Γάλλους πολίτες για τις προσωπικές του περιπέτειες ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ γνώριζε την αποθέωση στην γαλλική Γερουσία.  
Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης μίλησε στη γαλλική γερουσία. Η συνεδρίαση έγινε κεκλεισμένων των θυρών όμως η ελληνική
αποστολή εντυπωσιάστηκε από την απήχηση που βρήκε ο κος Βενιζέλος σε γαλλικό έδαφος. 
Με την βοήθεια της γλώσσας, καθώς γνωρίζει άπταιστα γαλλικά κατάφερε να κερδίσει το ακροατήριό του που στο τέλος τον χειροκροτούσε όρθιο.  
Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης μίλησε στους Γάλλους γερουσιαστές για δυο ώρες. Δέχτηκε πολλές ερωτήσεις κυρίως για την οικονομική κρίση αλλά και τη Χρυσή Αυγή. 
Ο κος Βενιζέλος τόνισε ότι η Ελλάδα βγαίνει από την κρίση ,οι θυσίες των Ελλήνων πολιτών έχουν ως αποτέλεσμα να ολοκληρώνεται το πρόγραμμα. Δε ζητάμε πολιτικές χάρες ,ζητάμε αξιόπιστους συνομιλητές ¨ είπε ο κος Βενιζέλος σε άπταιστα γαλλικά αναφορικά με τη διαπραγμάτευση με την τρόικα. 
«Η Ευρώπη πρέπει να ειναι Ευρώπη των λαών και της αλληλεγγύης» τόνισε ο κος Βενιζέλος ο οποίος δέχτηκε και πολλές ερωτήσεις για το φαινόμενο της Χρυσής Αυγής. 
Κάποιοι από τους Γερουσιαστές θέλοντας να τον ενθαρρύνουν λέγοντας του ότι αν δεν βρει την άκρη στην ελληνική πολιτική σκηνή, τον περιμένει μία θέση στην Γερουσία.
Ο.Α