Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2014

Βενιζέλος : Aταλάντευτα πιστοί στην εφαρμογή της αντιρατσιστικής νομοθεσίας

Την ανάγκη «κατηγορηματικής καταδίκης του αντισημιτισμού» υπογράμμισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών, Ευ. Βενιζέλος, με την ευκαιρία της σημερινής «Ημέρας μνήμης των θυμάτων του Ολοκαυτώματος».
Ο κ. Βενιζέλος επισήμανε ότι η ελληνική κυβέρνηση θεωρεί «κατάφωρα αποκρουστική την άρνηση του Ολοκαυτώματος» παραμένοντας «αταλάντευτα πιστή» στην εφαρμογή της
αντιρατσιστικής νομοθεσίας.
Όπως σημειώνει στη δήλωσή του ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, ειδικότερα, στην επέτειο της απελευθέρωσης του στρατοπέδου του Άουσβιτς, η ανθρωπότητα «τιμά διεθνώς τη μνήμη των θυμάτων του Ολοκαυτώματος» κι οι Έλληνες «αποτίουν τον δικό τους φόρο τιμής στους χιλιάδες συμπατριώτες τους (Έλληνες-Εβραίους) που έπεσαν θύματα της ναζιστικής θηριωδίας».
Στο πλαίσιο αυτό, η ελληνική κυβέρνηση «εκφράζει τη βεβαιότητα, ότι νεοναζιστικά στοιχεία που επιτίθενται στη δημοκρατία και στο κράτος δικαίου, θα περιθωριοποιηθούν από την ελληνική κοινωνία, που αποδοκιμάζει τη μισαλλοδοξία».
Τέλος, ο κ. Βενιζέλος αποκρούοντας τις θεωρίες άρνησης του Ολοκαυτώματος, σημειώνει πως, αντίθετα, η «ελληνική πολιτεία, συστηματικά, συνδράμει ανελλιπώς τις διεθνείς προσπάθειες για τον σεβασμό της μνήμης του Ολοκαυτώματος και την καταπολέμηση του αντισημιτισμού», αντιστέκεται στη λήθη και τιμά τα εκατομμύρια αθώα θύματα του Ολοκαυτώματος»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου