Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2014

ΕΚΛΕΧΘΗΚΕ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ...

...ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΩΤΗ ΓΥΝΑΙΚΑ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΑΥΤΗ...
Η Ντόρα Μπακογιάννη εκλέθηκε μετά από πρόταση του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος από τα 180 τακτικά και αναπληρωματικά μέλη από όλες τις χώρες
και από όλα τα ευρωπαϊκά κόμματα του σώματος και είναι η πρώτη γυναίκα στη θέση αυτή.



Η Επιτροπή Πολιτικών Υποθέσεων ασχολείται με όλα τα πολιτικά ζητήματα, τα διμερή θέματα και γενικότερα με τα ζητήματα Δημοκρατίας στα κράτη - μέλη.

Η βουλευτής της ΝΔ, μετά την εκλογή της ανέφερε: «Το ευρωπαϊκό σχέδιο έχει ατονήσει. Μας λείπει το τιμόνι και η κατεύθυνση με αποτέλεσμα να δημιουργείται και ένα χάσμα Βορρά - Νότου. Η επιτροπή μας θα διευρύνει τον ρόλο της και θα δώσει τη δυνατότητα η φωνή του Συμβουλίου της Ευρώπης να ακουστεί προς κάθε κατεύθυνση».

Στο Προεδρείο των Ευρωπαίων Αντιφεντεραλιστών ο Νότης Μαριάς

Στο οκταμελές Προεδρείο της πολιτικής ομάδας των Ευρωπαίων Αντιφεντεραλιστών - Δημοκρατών (EDG) της κοινοβουλευτικής συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης εκλέχθηκε ομόφωνα σήμερα 27.1.2014 στο Στρασβούργο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων και Τομεάρχης Οικονομικών, Βουλευτής Ηρακλείου Νότης Μαριάς.

Στο Προεδρείο των Ευρωπαίων Αντιφεντεραλιστών συμμετέχουν κυρίως εκπρόσωποι κομμάτων που βρίσκονται στις κυβερνήσεις των κρατών-μελών του Συμβουλίου της Ευρώπης (Ρωσία, Ηνωμένο Βασίλειο, Αζερμπαϊτζάν κ.λ.π.) ενώ πρόεδρος της πολιτικής ομάδας των Ευρωπαίων Αντιφεντεραλιστών εκλέχθηκε ο A.Pushkov, επικεφαλής της Ρωσικής Αντιπροσωπείας και του κόμματος «Ενωμένη Ρωσία» του Βλαντιμίρ Πούτιν.
Πηγή : protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου