Χρειάστηκε να πάνε 16 από τους «58» για να συναντηθούν με τον Ευάγγελο Βενιζέλο.
Τις προηγούμενες ημέρες είχαν γραφεί πολλά. Το κλίμα δεν ήταν καλό για τη συμπόρευση και τη δημιουργία της «Ελιάς».
 Κάτι οι «58» που σε συγκεντρώσεις τους ακούστηκαν, άσχημα λόγια για τον Ανδρέα Παπανδρέου κάτι η αιφνιδιαστική απόφαση για τη σταυροδοσία στις ευρωεκλογές τα πράγματα δεν

έδειχναν καλά.
Τελικά δόθηκαν εξηγήσεις. Ο καθηγητής Γιάννης Βούλγαρης είπε στον Ευάγγελο Βενιζέλο πως «γράφτηκαν υπερβολές από μέσα ενημέρωσης ότι υπάρχουν επιφυλάξεις». 
Προφανώς στους 58 είδαν τα πράγματα διαφορετικά, καθώς όχι μόνο επιφυλάξεις υπήρχαν αλλά και συζητήσεις για να κατέβουν μόνοι τους στις εκλογές, οπότε προφανώς μεσολάβησαν οι ψυχραιμότεροι και η διαδικασία για το σχηματισμό της «Ελιάς» διασώθηκε.
Ο κ. Βενιζέλος από την πλευρά του πιο χαλαρός επανέλαβε ότι «θα λειτουργήσουμε ως ΠΑΣΟΚ χωρίς ηγεμονισμούς».
Τελικά, συμφώνησαν το ψηφοδέλτιο να είναι ενωτικό, ανανεωτικό ,συναινετικό και αξιοκρατικό. Στόχος, να δίνει δυναμική στο εγχείρημα της κεντροαριστεράς προς τις εκλογές.
Τις επόμενες ημέρες θα οριστεί η επιτροπή που θα συζητήσει τα πάντα.
Τα πρόσωπα τώρα, είναι άλλο θέμα ,αλλά οι καλά γνωρίζοντες λένε πως «θα γίνει το “έλα να δεις”, μπορεί οι θέσεις να είναι 42, αλλά τόσοι περίπου θέλουν από το ΠΑΣΟΚ να είναι υποψήφιοι, από τους «58» πιθανότατα θέλουν και οι 58, και προσθέστε τη Συμφωνία για τη Νέα Ελλάδα, τη Δυναμική Ελλάδα και όλες τις κινήσεις του χώρου. Για 42 θέσεις πρέπει να θέλουν περίπου 250 άτομα».