Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2014

Διαβάστε τι ειπώθηκε στη συνάντηση Βενιζέλου και των εκπροσώπων των 58

Με την φράση "Είμαστε μια παρέα ενωμένοι" ξεκίνησε την εισήγηση του ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε εχθές με την γραμματεία των 58 και τις συνεργαζόμενες κινήσεις.
 Η συζήτηση πραγματοποιήθηκε σε πολύ καλό και φιλικό κλίμα και οδήγησε σε αποφάσεις που θα ξεκινήσουν να παίρνουν σάρκα και
οστά τις επόμενες ημέρες.
Μάλιστα πηγές της Χαριλάου Τρικούπη έκαναν λόγο για συζήτηση «ουσιαστική, εποικοδομητική» και «φιλική»
Ο κ. Βενιζέλος έκανε μια ανοιχτή συζήτηση μαζί τους, μίλησε για την ανάγκη απόλυτης ανανέωσης με αφορμή τις ευρωεκλογές, αναφέρθηκε στην συγκρότηση της οργανωτικής επιτροπής ενόψει της Συνδιάσκεψης και πρότεινε την ισότιμη συμμετοχή κομμάτων και κινήσεων σε αυτή.
Επισήμανε ότι για το ψηφοδέλτιο θα θεσπιστούν κριτήρια που θα συμφωνηθούν από κοινού αλλά και για νομοθετικούς κανόνες που θα υπάρξουν, εκτός από τους εσωτερικούς, αναφορικά με τις εκλογές.
Επίσης, υποστήριξε ότι θα υπάρξει ενιαίο ψηφοδέλτιο, με τα σύμβολα των κομμάτων και τον κινήσεων κάτω από αυτό.
Ο Νίκος Μπίστης τόνισε ότι θα πρέπει να δοθεί αίσθημα αισιοδοξίας, να δημιουργηθεί ενιαία παράταξη υπό την ομπρέλα του ευρωπαικου σοσιαλιστικού κόμματος, άμεση συγκρότηση της οργανωτικής επιτροπής της συνδιάσκεψης και ανανέωση.
O κ. Βούλγαρης υποστήριξε ότι θα πρέπει να δημιουργηθούν προϋποθέσεις για ενιαίο ψηφοδέλτιο και όχι για ένα ψηφοδέλτιο ΠΑΣΟΚ plus και ότι δεν ενοχλήθηκε για την αλλαγή του εκλογικού νόμου ως προς το σταυρό προτίμησης,
Ο Θανάσης Κοντογιώργης από την κίνηση "Μπροστά" αναφέρθηκε στο πρόβλημα που έχει προκύψει με την διαδικασιολογία και στις αναφορές μόνο στα πρόσωπα, αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα να συζητηθεί ένα Εθνικό Σχέδιο για τη χώρα και διαφώνησε με την περιφερειακή συγκρότηση και διάρθρωση του ψηφοδελτίου
Ο Μιχάλης Χάλαρης από τους Νέους Μεταρρυθμιστές είπε ότι σήμερα διαμορφώνεται ένα κοινό αποδεκτό πλαίσιο συνεργασίας, ότι θα πρέπει να υπάρξουν κριτήρια στην επιλογή των προσώπων για το ευρωψηφοδέλτιο, μίλησε με θετικά λόγια για την αλλαγή του εκλογικού νόμου και υποστήριξε ότι τα σύμβολα δεν είναι θέμα ουσίας καθώς αυτά μπορεί να τα βρεί και ένας γραφίστας.
Ο Γιάννης Τούντας από την κίνηση Πολιτεία 2012 έκανε λόγο για ένα πολύ θετικό κλίμα που έχει δημιουργηθεί στην ελληνική κοινωνία αναφορικά με το εγχείρημα και ότι θα πρέπει οι ευρωεκλογές να αποτελέσουν τον πρώτο σταθμό για τη δημιουργία ενιαίας παράταξης
Σύμφωνα με πληροφορίες και με βάση τη συζήτηση που πραγματοποιήθηκε, την άλλη εβδομάδα αναμένεται η συγκρότηση της Οργανωτικής Επιτροπής ενόψει της Συνδιάσκεψης με τη συμμετοχή κομμάτων και κινήσεων.

e-giakoumis

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου