Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου 2014

Εξηγήσεις για το ταξίδι Μηλιού-Σταθάκη ζητεί ο Λαφαζάνης

Ισχυρές αντιρρήσεις εξέφρασε, σύμφωνα με πληροφορίες, η Αριστερή Πλατφόρμα κατά τη σημερινή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας, για το πρόσφατο ταξίδι των Γ. Μηλιού και Γ. Σταθάκη στο Λονδίνο. Οι αντιρρήσεις έγιναν ακόμη πιο έντονες, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, όταν το λόγο πήρε
ο Παναγιώτης Λαφαζάνης..
Οι αντιρρήσεις διατυπώθηκαν σε πολλαπλά επίπεδα: πρώτον, ότι η Πολιτική Γραμματεία δεν είχε ενημερωθεί για την αποστολή του οικονομικού επιτελείου στο City, δεύτερον, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να βρίσκεται σε επικοινωνία με τα... κοράκια των αγορών.
Σε ό,τι αφορά το δεύτερο, σε ανύποπτο χρόνο ο επικεφαλής του οικονομικού επιτελείου Γιάννης Δραγασάκης έχει επιχειρηματολογήσει υπέρ της αδιαμεσολάβητης, κατά πρόσωπο , επαφής. Θέση που υπερασπίστηκαν και οι Γ. Σταθάκης και ο Γ. Μηλιός (ο δεύτερος είναι άλλωστε μέλος της Πολιτικής Γραμματείας), θυμίζοντας ότι εδώ και δύο χρόνια τουλάχιστον ο ΣΥΡΙΖΑ έχει επαφές με ανθρώπους των αγορών και τραπεζίτες, που, ούτως ή άλλως, αποτελούν συνομιλητές της εκάστοτε κυβέρνησης (και άρα, και της επόμενης, εφόσον επιβεβαιωθούν οι δημοσκοπήσεις της περιόδου).
Πάντως, και ο Αλέξης Τσίπρας έχει δώσει τη δική του απάντηση -και χθες στον «Σκάι»- σημειώνοντας ότι για τον ΣΥΡΙΖΑ δεν υπάρχει Plan B, αλλά μόνο Plan A, που δεν είναι άλλο από το πρόγραμμά του, το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης.

thetoc

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου