Σάββατο 21 Φεβρουαρίου 2015

Τσίπρας:«Κερδίσαμε μια μάχη,όχι τον πόλεμο-Η χθεσινή μέρα ιστορική για την Ευρώπη»

Στο διάγγελμά του στον απόηχο του χθεσινού Eurogroup, ο Πρυθυπουργός, Αλέξη; Τσίπρας, ευχαρίστησε τον ελληνικό λαό για την στήριξή του, καθώς όπως είπε ήταν το ισχυρότερο όπλο στις διαπραγματεύσεις και τόνισε ότι η κυβέρνηση κέρδισε μια μάχη αλλά όχι τον πόλεμο και ο δρόμος από εδώ
και περα έιναι μακρύς και δύσκολος.
« Σε μια σκληρή και δύσκολη ίσως για πρώτη φορά αληθινή διαπραγματεύσεις θέσαμε στόχους, δείξαμε αποφασιστικότητα και ευελιξία και πέτυχαμε τον σκοπό μας. Κερδίσαμε μια μάχη χθες όχι όμως και τον πόλεμο. Οι πραγματικές δυσκολίες είναι μπροστά μας», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Πρωθυπουργός.
Αναλυτικά οι δηλώσεις του Πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα:
«Ευχαριστώ από καρδίας όλους εσάς που σταθήκατε στο πλευρό της κυβέρνησής μας. Ήταν η πιο καθοριστική συμβολή και το πιο ισχυρό διαπραγματευτικό μας όπλο η στήριξή σας. Σε μια σκληρή και δύσκολη ίσως για πρώτη φορά αληθινή διαπραγματεύσεις θέσαμε στόχους, δείξαμε αποφασιστικότητα και ευελιξία και πέτυχαμε τον σκοπό μας. Κερδίσαμε μια μάχη χθες όχι όμως και τον πόλεμο. Οι πραγματικές δυσκολίες είναι μπροστά μας

Πριν 20 μέρες παραλάβαμε μια χωρά στο χείλος του γκρεμού, με άδεια ταμεία και έλλειψη ρευστότητας.  Χθες ακυρώσαμε τα σχέδια τους, αποτρέψαμε τα σχέδια των συντηρητικών δυνάμεων και στην Ευρώπη και στην Ελλάδα, να προκαλέσουν ασφυξία στη χώρα μέχρι το τέλος του μήνα.
Κρατήσαμε την Ελλάδα αξιοπρεπή και όρθια και αποδείξαμε ότι η Ευρώπη είναι πεδίο διαπραγμάτευσης. Ίσως η χθεσινή μέρα να είναι πιο σημαντική για την Ευρώπη πάρα για την Ελλάδα.

Το κοινό ανακοίνωνε είναι μια καταρχήν συμφωνία-γέφυρα που ακυρώνει στην πράξη τις δεσμεύσεις της προηγούμενης κυβέρνησης για λιτότητα, μείωση μισθών και συντάξεων κλπ.

Μέσα σε λίγες μόνο μέρες πέτυχαμε πολλά, αλλά έχουμε μακρύ και δύσκολο δρόμο μπροστά μας. Ο ελληνικός λαός το γνωρίζει. Η μονή μας δύναμη είναι η δική σας στήριξη και εμπιστοσύνη.

Χθες κάναμε ένα αποφασιστικό βήμα αλλαγής πορείας εντός της ευρωζώνης. Η διαπραγμάτευση τώρα μπαίνει σε ένα νέο δρόμο. Σ' αυτή τη δύσκολη μάχη και διαπραγμάτευση, η κυβέρνηση θα κινηθεί με ακόμη μεγαλύτερη αποφασιστικότητα με γνώμονα την οριστική αλλαγή της ως τώρα τακτικής σε πολιτική ανάπτυξης.

Ο κοινός μας αγώνας συνεχίζεται».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου