Δευτέρα 30 Μαρτίου 2015

Κουτσούμπας: Η κυβέρνηση προχώρησε σε επέκταση του μνημονίου και όχι σε κατάργηση

Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο γ.γ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη βουλή και την κατηγόρησε ότι αποφεύγει την συζήτηση, όπως ο διάβολος το λιβάνι
Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, όχι μόνο δεν έφερε αμέσως στη Βουλή
νόμο κατάργησης των μνημονίων, των δανειακών συμβάσεων και των εφαρμοστικών νόμων, αφού προεκλογικά είχε κάνει σημαία την κατάργησή τους, αλλά αντίθετα προχώρησε σε νέα συμφωνία επέκτασης του υπάρχοντος μνημονίου με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τον λαό, τόνισε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.
Επισήμανε δε πως εδώ και πάνω από 40 μέρες δεν έχει γίνει η απαραίτητη σύγκληση της Βουλής, όχι απλά για μια τυπική- φαστ τρακ- ενημέρωση, όπως είπε, αλλά για ουσιαστική συμμετοχή και τοποθέτηση όλων των κομμάτων και των βουλευτών για το αν «μας βρίσκει σύμφωνους» αυτή η νέα συμφωνία - δέσμευση που υπέγραψε η κυβέρνηση και μάλιστα με ονομαστική ψηφοφορία, «για να πάει και ο κάθε κατεργάρης στον πάγκο του».
Χαρακτήρισε «απαράδεκτες και επικίνδυνες» τις δηλώσεις που έκανε στις ΗΠΑ ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, περί συνεκμετάλλευσης των κοιτασμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίο.
«Αποτελεί πρόκληση για το λαό μας. Η πείρα έχει δείξει ότι υπονομεύονται τα κυριαρχικά δικαιώματά μας. Έδωσε διαπιστευτήρια η κυβέρνηση προς τις ΗΠΑ»,ανέφεφε ο Δημήτρης Κουτσούμπας.
Σημείωσε ότι ο πρωθυπουργός «προσπαθεί να παρουσιάσει ως υπερήφανη διαπραγμάτευση» τις ιδιωτικοποιήσεις και χρησιμοποιεί «παραπλανητικά συνθήματα για τέλος λιτότητας και αντιυφεσιακά μέτρα»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου