Δευτέρα 30 Μαρτίου 2015

Νέα τάση «γεννιέται» στο ΣΥΡΙΖΑ

Πλούσιο παρασκήνιο και πληθώρα διεργασιών τεκταίνονται στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ την ώρα που ο Αλέξης Τσίπρας δίνει εντός και εκτός συνόρων τη μάχη της διαπραγμάτευσης, με αποτέλεσμα τα σενάρια για τη… γέννηση άλλης μίας τάσης στο κόμμα να πληθαίνουν.

Οι εξελίξεις αφορούν την Προεδρική Τάση (ΑΡΕΝ).Η ομάδα αυτή έχει δύο υποομάδες. Την Δ(εξιά)ΑΡΕΝ και την Α(ριστερή)ΑΡΕΝ.
Το κρυφό ραντεβού λοιπόν, για τους καλά γνωρίζοντες, δόθηκε χθες το απόγευμα στο Σινέ Κεραμεικός από τα στελέχη της ΔΕΞΑΡΕΝ που πραγματοποίησαν ευρεία κλειστή πανελλαδική σύσκεψη με στόχο την κατά το δυνατόν μεγαλύτερη στήριξη της κυβέρνησης. Κεντρικό ρόλο σ” αυτή ομάδα διαδραματίζουν τα δύο μέλη της Πολιτικής Γραμματείας Γιάννης Μπουρνούς και Νάσος Ηλιόπουλος, ο Στέλιος Παππάς,ο Κώστας Πουλάκης και ο Γιάννης Μπασκόζος, κοινώς το περιβάλλον του υπουργού επικρατείας Νίκου Παππά.
Η είδηση όμως είναι πως στη σύναξη, έδωσε το «παρών» και η πτέρυγα των ρεαλιστών: Δούρου-Μπαλάφας-Παπαδημούλης. Εκεί και τα στελέχη Κώστας Ζαχαριάδης και Άγγελος Μανταδάκης.
Όσο για την περιφερειάρχη Αττικής, η κ. Δούρου δεν παύει να στηρίζει την κυβερνητική πολιτική, με αποτέλεσμα να βρεθούν εκεί για να χαιρετίσουν τη νέα προσπάθεια.
Πριν από μερικές μέρες είχαν επαναλάβει και εκείνοι αντίστοιχη σύσκεψη στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην οδό Λεωνίδου ,εκφράζοντας την ανάγκη στήριξης της κυβέρνησης, αφήνοντας αιχμές προς τα στελέχη των πρώην συνιστωσών –κυρίως προς τους Ρούντι Ρινάλντι και Αντώνη Νταβανέλο- για τη στάση τους έναντι της κυβέρνησης.
Την προσεχή Πέμπτη πάντως, ετοιμάζονται να το επαναλάβουν και οι πληροφορίες αναφέρουν πως θα ανταποδώσουν, έχοντας ως προσκεκλημένους στελέχη της ΔΕΞΑΡΕΝ,πράγμα που σημαίνει πως δεν αποκλείεται να οδεύουμε προς μια ενιαία τάση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου