Δευτέρα 30 Μαρτίου 2015

Nέα τάση «προεδρικών» στον ΣΥΡΙΖΑ

Τάσεων συνέχεια στον ΣΥΡΙΖΑ αφού μετά την εκλογή νέας γραμματείας στην ΚΕ ανακοινώθηκε και η δημιουργία νέου ρεύματοςκαι μάλιστα εντός της πλειοψηφούσας τάσης που στηρίζει τον Αλέξη Τσίπρα.
Η πλειοψηφούσα ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ από χθες έχει
διχοτομηθεί, καθώς τα μέλη της γραμματείας Γ. Μπουρνούς και Ν. Ηλιόπουλοςέκοψαν στα δύο την προεδρική πλειοψηφία και δημιούργησαν νέα τάση σε πανελλαδική σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθες στο Σίνε Κεραμικός.
Η Αριστερή Ενότητα, όπως αποκαλείται η ομάδα της πλειοψηφίας, απέκτησε μετά την Κίνηση των 53, στην οποία συμμετέχουν οι Τ. Κορωνάκης, Ρ. Σβίγγου κ.α. και χαρακτηρίζεται η αριστερή τάση της πλειοψηφίας και μία νέα συσπείρωση που έρχεται σε αντιπαράθεση με τους 53 και θεωρείται σύμφωνα με τα εσωκομματικά δεδομένα του ΣΥΡΙΖΑ ως «δεξιά» τάση στην πλειοψηφούσα ομάδα.
Στη χθεσινή σύσκεψη συμμετείχαν, επίσης, ο Σ. Παππάς, ο Γ. Μπασκόζος, ενώ είχαν προσκληθεί και στελέχη της Πλατφόρμας 2010, εκ των οποίων οι Κ. Ζαχαριάδης και Α. Μανταδάκηεπισήμαναν ότι «τάσσονται υπέρ των ενωτικών πρωτοβουλιών, καθώς οι τάσεις δεν πρέπει να είναι κλειστές, χωρίς επιλογή συμμάχων».
Οι διαφοροποιήσεις στο εσωτερικό της «Αριστερής Ενότητας» έχουν καταγραφεί εδώ και περίπου δύο χρόνια, καθώς πολλοί σημείωναν ότι μετά την αριστερή κίνηση των 53 ήρθε η ώρα να διαμορφωθεί και μία τάση εκ δεξιών από τους «σούπερ-τσιπρικούς» που θα στηρίξουν σκληρά τις επιλογές του Αλέξη Τσίπρα.
Στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ διαμορφώνεται ένα σκηνικό εσωκομματικής αντιπαράθεσης που θα καταγραφεί και στις εσωκομματικές διαδικασίες, στις επικείμενες νομαρχιακές συνδιασκέψεις της Αθήνας, αρχές Μαϊου, όπου η πλειοψηφική ομάδα θα κατεβαίνει με ξεχωριστές λίστες.
Παράλληλα, όμως, η διαμόρφωση της νέα τάσης δημιουργεί ρήγμα στο προεδρικό μπλόκ, αλλά δίνει τη δυνατότητα στα μέλη της τάσης να στηρίξουν ανοιχτά τις επιλογές του Α. Τσίπρα, χωρίς να χρειάζεται να διαπραγματευτούν με τους συντρίφους τους από την ομάδα των 53. Από την άλλη πλευρά, όμως, η... διάσπαση της πλειοψηφούσας τάσης ισχυροποιεί τον ρόλο της Αριστερής Πλατφόρμας, η οποία ισχυροποείται μέρα με την ημέρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου