Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2017

Εφτασαν στην Αθήνα για το συλλαλητήριο οι αγρότες της Κρήτης

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI /ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣΈφτασαν στην Αθήνα προκειμένου να συμμετέχουν στο αγροτικό συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθείς στις 13:30 στην πλατεία Βάθης, οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι που αναχώρησαν χθες βράδυ με το πλοίο της γραμμής από τα Χανιά.

Σύμφωνα με το zarpanews.gr, κατά την διάρκεια της άφιξης τους στο λιμάνι του Πειραιά οι αγρότες αντίκρισαν την παρουσία ισχυρής αστυνομικής δύναμης χωρίς πάντως να υπάρξουν «παρατράγουδα». Λίγο αργότερα έφτασαν συνάδελφοί τους από το Ηράκλειο και ξεκίνησαν για την Αθήνα.
Μεταξύ των κύριων αιτημάτων, όπως έχουν διατυπωθεί από την Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων, είναι η κατάργηση των αυξήσεων στις ασφαλιστικές εισφορές στον ΟΓΑ, η μείωση των ορίων συνταξιοδότησης, αφορολόγητο οικογενειακό εισόδημα 12.000 ευρώ, προσαυξημένο κατά 3.000 ευρώ για κάθε παιδί, ακατάσχετο λογαριασμό στο ύψος των 15.000 ευρώ, αφορολόγητο πετρέλαιο, κατώτατες εγγυημένες τιμές για τα αγροτοκτηνοτροφικά προϊόντα, καθώς και διαγραφή των τόκων και «κούρεμα» του κεφαλαίου σε ποσοστό 30% για επαγγελματικά δάνεια έως 200.000 ευρώ.
Φωτογραφίες: EUROKINISSI /ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου