Τετάρτη 8 Μαρτίου 2017

Κατέρρευσε ο ΠΑΟΚ και αποκλείστηκε από την Τενερίφη με διασυρμό

Ο ΠΑΟΚ κατέρρευσε στο δεύτερο δεκάλεπτο στην Ισπανία και συνετρίβη από την Τενερίφη με 80-54, γνωρίζοντας τον αποκλεισμό στη φάση των "16" του Basketball Champions League. Ολοκληρώθηκε έτσι η φετινή ευρωπαϊκή πορεία του Δικεφάλου
, ενώ η ομάδα του Γιώργου Μπόγρη από τα Κανάρια Νησιά θα συνεχίσει στα προημιτελικά της νεοσύστατης διοργάνωσης.

Οι "ασπρόμαυροι" έχασαν και τον Κλάντον λόγω τραυματισμού στο πρώτο δίλεπτο της δεύτερης περιόδου, με τον Αμερικανό να είναι ο κορυφαίος τους στο ξεκίνημα του παιχνιδιού και μέχρι να αποχωρήσει υποβασταζόμενος.
Η ομάδα του Σούλη Μαρκόπουλου είχε και έντονα παράπονα από τη διαιτησία στο δεύτερο δεκάλεπτο, όπου ουσιαστικά κρίθηκαν τα πάντα καθώς οι γηπεδούχοι ξέφυγαν στο σκορ αυξάνοντας τη διαφορά.
Η Τενερίφη είχε επιμέρους σκορ 22-6 στη δεύτερη περίοδο, όμως οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ ήταν έξαλλοι με τις διαιτητικές αποφάσεις, με τον Πρέλεβιτς να διαμαρτύρεται έντονα στη λήξη του ημιχρόνου, τονίζοντας ότι οι βολές ήταν 11-1 υπέρ των Ισπανών. Οι διαμαρτυρίες βέβαια έφεραν τεχνικές ποινές, με τον εκνευρισμό σε συνδυασμό και με την απώλεια του τραυματία Κλάντον να έχουν ως συνέπεια ο Δικέφαλος να μην δείχνει ικανός για να επανέλθει στη διεκδίκηση της πρόκρισης. 
Άλλωστε, παρότι είχε νικήσει με +3 πόντους διαφορά στο πρώτο ματς στο "Παλατάκι", η ομάδα του Σούλη Μαρκόπουλου έψαχνε την υπέρβαση απέναντι στην ανώτερη ποιοτικά πρωτοπόρο του ισπανικού πρωταθλήματος. Τελικά το προβάδισμα της Τενερίφης διατηρήθηκε σε υψηλά επίπεδα μέχρι το φινάλε, με τον ΠΑΟΚ να αποχαιρετά το Champions League.
Κορυφαίος για τους νικητές ήταν ο Γκριγκόνις με 20 πόντους, ενώ για τους Θεσσαλονικείς ξεχώρισε ο Πέινερς με 14 πόντους.
Tα δεκάλεπτα: 15-10, 37-16, 62-41, 80-54
Τενερίφη: Σαν Μιγκέλ 13 (3), Ριτσότι 5, Νιανγκ 4, Μπασάς, Χάνλεϊ 2, Κιρκσαϊ, Γκριγκόνις 20 (3), Βάθκεθ 2, Αμπρομαϊτις 8 (1), Μπόγρης 10, Γουάιτ 9 (1), Ντόρνεκαμπ 7.
ΠΑΟΚ: Χρυσικόπουλος 11 (1), Κόνιαρης 3 (1), Τσόχλας 5 (1), Μαργαρίτης 2, ΜακΦάντεν, Μιλιένοβιτς 2, Γλυνιαδάκης 9, Καραμανώλης, Παπαδόπουλος, Πέινερς 14 (2), Κλάντον 8.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου