Τετάρτη 8 Μαρτίου 2017

Παύλος Χρηστίδης : Οι κοκορομαχίες της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. δεν δίνουν λύσεις στα πραγματικά προβλήματα.

Είναι σημαντικό ότι χθες φαίνεται να υπήρξε μία πρώτη συμφωνία, επιθυμούμε να κλείσει σύντομα και η αξιολόγηση, ζητάμε από την κυβέρνηση να την κλείσει χρησιμοποιώντας και τη στήριξη από τη Δημοκρατική Συμπαράταξη και σε εθνικό επίπεδο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Η κ. Γεννηματά έχει επανειλημμένως σταθεί δίπλα στη χώρα και αύριο στους Ευρωπαίους Σοσιαλιστές και Δημοκράτες θα
ξαναζητήσει συγκεκριμένες λύσεις και δικλείδες και για το χρέος αλλά και για τα ζητήματα του q.e. θέμα το οποίο δεν φαίνεται να συζητείται ανάμεσα στην κυβέρνηση και τους θεσμούς.

Ο λογαριασμός για το κλείσιμο της αξιολόγησης είναι πολύ ακριβός, αν είχε κλείσει πέρυσι τον Οκτώβρη δεν θα είχε χρειαστεί να πάμε σε λογικές τέτοιες όπως στις συντάξεις. Όλη η ανασφάλεια που έχει δημιουργήσει η κυβέρνηση και η καθυστέρηση της αξιολόγησης έχει φέρει την οικονομία μας σε πολύ δύσκολη θέση, είδαμε τα στοιχεία της ΕΛ.ΣΤΑΤ. πριν λίγες μέρες τα οποία είναι συγκεκριμένα, έχουμε ύφεση στην χώρα και αυτό δημιουργεί στην πραγματική οικονομία συνθήκες ανασφάλειας, με διαρροές στις τράπεζες. Αποδείχθηκε ότι το τελευταίο τετράμηνο του 2016 ήταν το χειρότερο τετράμηνο της χώρας τα τελευταία 15 χρόνια, μαζί με  την πρώτη περίοδο των Capital Controls.
Με εθνική συνεννόηση οφείλουμε να διαμορφώσουμε μαζί μία πρόταση προς τους δανειστές που θα είναι βιώσιμη για τους Έλληνες πολίτες. Οι Ευρωπαίοι και οι Έλληνες πολίτες έχουν χάσει την εμπιστοσύνη τους προς την ελληνική κυβέρνηση. Ο βίος της κυβέρνησης αυτής βαδίζει προς το τέλος.
Τα "αντίμετρα" θα έρθουν εφόσον το 2018 επιτευχθούν πλεονάσματα 3,5%. Αυτό σημαίνει νέες θυσίες για τους Έλληνες. Ζητάμε συνεννόηση διότι όσο η χώρα είναι σε κρίση και μνημόνια, είναι απαραίτητη. Οι κοκορομαχίες της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. δεν δίνουν λύσεις στα πραγματικά προβλήματα.
Η Δημοκρατική Συμπαράταξη και η κ. Γεννηματά όπως πάντα βάζουν το εθνικό πάνω από το κομματικό συμφέρον. Πότε θα το κάνουν και οι υπόλοιποι; Πιστεύουμε ότι είναι λάθος η μείωση της εισφοράς αλληλεγγύης για τους βουλευτές, εμείς την καταψηφίσαμε και οι ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ θα πρέπει να απολογηθούν για αυτό και για όσα άλλα μέτρα ψηφίσουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου