Τετάρτη 8 Μαρτίου 2017

Προσύμφωνο συμμετοχής στον «Πήγασο» μεταξύ Σαββίδη και Μπόμπολα

Προσύμφωνο συμμετοχής στον «Πήγασο» μεταξύ Σαββίδη και ΜπόμπολαΜε εντατικούς ρυθμούς, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες της στήλης, προχωρά ο έλεγχος των ορκωτών λογιστών της Deloitte στα λογιστήρια του Πήγασου για λογαριασμό του Ιβάν Σαββίδη.Η συνάντηση του τελευταίου με τον Γιώργο Μπόμπολα φαίνεται πως άνοιξε μία ακόμη πόρτα για την ενδεχόμενη είσοδό του στο
συγκρότημα. Ένθερμος υποστηρικτής του είναι ο Φώτης Μπόμπολας, ο οποίος φρόντισε, σύμφωνα με όλες τις εκτιμήσεις, να γίνει η συνάντηση του Ι. Σαββίδη με τον πατέρα του.
Πάντα κατά πληροφορίες μας, έχει ήδη υπογραφεί προσύμφωνο συνεργασίας και ο Ιβάν Σαββίδης συζητά για ξεχωριστή συμμετοχή στο Mega και εξαγορά σημαντικού ποσοστού στον Πήγασο. Η συζήτηση δεν έχει φθάσει ακόμη στο διά ταύτα, δηλαδή στο ποιος θα έχει το μάνατζμεντ της εκδοτικής εταιρείας – σημείο στο οποίο χαλάνε συνήθως οι συμφωνίες εξαγοράς στα media.
Το ενδιαφέρον του Σαββίδη, όπως λένε στο «Έθνος», έχει πιστοποιηθεί πλέον με την υπογραφή του ΜΟU, αλλά όλα θα κριθούν μετά την ολοκλήρωση του οικονομικού ελέγχου, που αναμένεται μέχρι το τέλος Μαρτίου. Η πιθανή είσοδος του Ι. Σαββίδη στο συγκρότημα του Μπόμπολα έχει εκ των πραγμάτων και πολιτικές προεκτάσεις, καθώς αναβιώνει το του «Έθνους». Με ενδιαφέρον αναμένεται η αντίδραση του Ομίλου Βαρδινογιάννη στον στόχο του Ι. Σαββίδη να συμμετάσχει και στο Mega, σε μια πιθανή αύξηση μετοχικού κεφαλαίου.
Στη Μεταμόρφωση, πάντως, άρχισαν δειλά δειλά οι ετοιμασίες για μεγάλες αλλαγές. Οι εργαζόμενοι της «Ημερησίας» έχουν μετακομίσει στα γραφεία του «Έθνους», όχι ως ξεχωριστό κομμάτι αλλά ενταγμένοι στα υπάρχοντα τμήματα της ημερήσιας εφημερίδας.
Πηγή: typologies

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου