Τετάρτη 8 Μαρτίου 2017

Γ. Μπουτάρης: Θα παραμείνω στην "Πρωτοβουλία" είτε ως δήμαρχος, είτε ως δημοτικός σύμβουλος

Στη δήλωση ότι θα παραμείνει στην "Πρωτοβουλία" είτε ως δήμαρχος, είτε ως δημοτικός σύμβουλος προχώρησε σήμερα ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης σε συζήτηση που είχε με δημοσιογράφους.Αναφορικά με τις κινήσεις του μετά το τέλος της θητείας είπε θα γίνει γενική συνέλευση της
"Πρωτοβουλίας" στην οποία και θα αποφασιστούν και οι υποψήφιοι. "Μεταξύ των υποψηφίων δημάρχων θα είμαι και εγώ. Αν δεν με βγάλουν για υποψήφιο δήμαρχο, θα είμαι δημοτικός σύμβουλος",  τόνισε ο κ. Μπουτάρης.

Μία μέρα μετά την ανακοίνωση των νέων αντιδημάρχων ο δήμαρχος σημείωσε ότι "μπαίνουμε σε μία άλλη φάση. Κάθε καινούργια κατάσταση θέλει και τη διαχείρισή της. Σε αυτή τη φάση έχω πει ότι μέσα στη βδομάδα θα μαζευτούν οι αντιδήμαρχοι με τους εντεταλμένους τους, θα γίνει μία συζήτηση για τη στοχοθέτηση των εκκρεμοτήτων που υπάρχουν και των νέων πραγμάτων που θα γίνουν. Μπαίνουμε στην τελική ευθεία. Πρέπει να έχουμε πολύ σφιχτό χρονοδιάγραμμα και ακόμη πιο σφιχτό έλεγχο".
Ερωτηθείς αν σε αυτή νέα φάση θα συμμετέχουν οι Παναγιώτης Αβραμόπουλος και Ανδρέας Κουράκης τόνισε ότι "ο Ανδρέας Κουράκης έχει μεγάλη ευθύνη να διαχειριστεί το σταθμό Βενιζέλου.
Στον Παναγιώτη Αβραμόπουλο πρότεινα μία θέση, δεν τη δέχτηκε, αν στη συνέχεια θελήσει να ανακατευτεί περισσότερο είμαστε ανοιχτοί για όλα. Κανείς δεν περισσεύει στη "Πρωτοβουλία".
Πιστεύω ότι ο Π. Αβραμόπουλος  δεν θα ασκήσει αντιπολίτευση. Του ζήτησα να αναλάβει μία σημαντική θέση. Δεν θέλησε, με το ζόρι δεν γίνεται. Σε όλη την Ελλάδα οι πρόεδροι του δημοτικού συμβουλίου αλλάζουν στα μισά της θητείας. Είχαμε 3-4 περιστατικά τα οποία με είχαν στενοχωρήσει πολύ".
Μιλώντας για τον Ανδρέα Κουράκη είπε ότι έχουν μεγάλη διαφορά αντιλήψεων. "Ο Ανδρέας είναι πολύ υπέρ του δημοσίου, εγώ είμαι εναντίον του δημοσίου".
"Εκείνο που δεν κατάλαβαν και ο Ανδρέας και ο Παναγιώτης είναι ότι δεν συνδιοικούμε. Υπάρχουν δημοκρατικές διαδικασίες μέσα από τις οποίες μαζεύω πληροφορίες, αλλά την τελική απόφαση την παίρνω εγώ. Δεν είμαι εκδικητικός, ούτε μνησίκακος. Μπορεί να βρεθούν απέναντι. Αυτό δεν θα πω με ποιο τρόπο θα το διαχειριστώ ", πρόσθεσε.
Απαντώντας για τη δήλωση του ότι η Πρωτοβουλία, όπως την ξέραμε τελείωσε, ο κ. Μπουτάρης τόνισε ότι "δεν εννοούσα ακριβώς την Πρωτοβουλία, εννοούσα τα ιδρυτικά στελέχη. Όταν ξεκίνησα την Πρωτοβουλία το 2006 ήμασταν όλο ζωντάνια. Από τότε ξεχάσαμε τη νεολαία. Ξεχάσαμε ένα βασικό στοιχείο, την κοινωνία των πολιτών. Πρέπει να κάνουμε άλλες κινήσεις να κρατάμε συνέχεια κοντά τον κόσμο".
Παράλληλα, τόνισε ότι τη συγκεκριμένη δουλειά δεν μπορούν να την κάνουν μόνο οι πρωτεργάτες της πρωτοβουλίας, αλλά πρέπει να δοθεί ώθηση σε νέα στελέχη να πάρουν πρωτοβουλία. "Η κοινωνία πείστηκε δυο φορές ότι μπορούμε να κάνουμε κάτι καλύτερο. Τώρα ήρθε η ώρα να το αποδείξουμε. Μας δίνεται η δυνατότητα να πάμε σε δεύτερη και τρίτη φάση."
Σχετικά με την απόφασή του να διατηρήσει ο ίδιος τα καθήκοντα της καθαριότητας, "χωρίζοντας" τη σχετική αντιδημαρχία του Θανάση Παππά, ότι "οι ευθύνες του Θανάση Παππά ήταν πολλές και τον βάρυναν πάρα πολύ. Όλοι κουραστήκαμε, και εγώ κουράστηκα. Προσπαθήσαμε να κάνουμε μια κατανομή αρμοδιοτήτων για να είναι αποδοτικότερη η δουλειά τους".
Ερωτηθείς γιατί επέλεξε τον Θανάση Παππά ως αντιδήμαρχο Περιβάλλοντος και Τεχνικών Έργων εφόσον εκκρεμούν δικαστικές εκκρεμότητες στο πρόσωπο του σημείωσε ότι "και σε μένα υπάρχουν δικαστικές εκκρεμότητες. Η πρόσκληση είναι για πλημμελήματα που δεν ενέχουν δόλο".
Επαναλαμβάνοντας δηλώσεις του για τον Κωνσταντίνο Ζέρβα ανέφερε ότι "δεν μπορείς να είσαι στην Πρωτοβουλία και να είσαι αντίθετος με ότι λέει η Πρωτοβουλία. Άμα είσαι μάγκας  παραιτήσου από την πρωτοβουλία και κάνε τη δική σου δουλειά", ενώ απαντώντας σε σενάρια περί διάσπασης της Πρωτοβουλίας ανέφερε ότι "Όποιος θέλει ας φύγει από την παράταξη".
Ερωτηθείς για τις σχέσεις με τον περιφερειάρχη  Κ. Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα σημείωσε ότι "Δεν έχω κακές σχέσεις, έχουμε διαφορά αντιλήψεων και μένα με βολεύει να τον βρίζω και αυτόν τον βολεύει να με βρίζει".
Για το δάνειο από την ΕΤΕπ ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης τόνισε ότι είναι για το καλό της πόλης. Το πρώτο έργο είναι η πλατεία Ελευθερίας. "Αν υπογράψουμε το δάνειο μέχρι τον Μάιο, η προκήρυξη μπορεί να βγει μέχρι το καλοκαίρι". Αναφερόμενος για τις θέσεις πάρκινγκ σημείωσε ότι υπάρχει τρόπος να αναπληρωθούν οι θέσεις στο λιμάνι.
Τέλος, σημείωσε ότι τις επόμενες μέρες θα οριστούν και οι εντεταλμένοι σύμβουλοι του δήμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου