Κυριακή 15 Οκτωβρίου 2017

Άνετη τεσσάρα στη Λαμία ο ΠΑΟΚ πριν τον Ολυμπιακό

undefined
Με... φόρα θα πάει στο "Καραϊσκάκη" ο ΠΑΟΚ, καθώς επικράτησε εύκολα με 4-0 της Λαμίας στην άδεια λόγω τιμωρίας (κεκλεισμένων των θυρών) Τούμπα, για την 7η αγωνιστική της Super League.


Ο Δικέφαλος ανέβηκε στην κορυφή της βαθμολογίας (έστω και προσωρινά διότι η ΑΕΚ παίζει στις 20:30 στην Ξάνθη) και διατήρησε την διαφορά των +4 βαθμών από τον Ολυμπιακό, πριν το μεταξύ τους ντέρμπι που ακολουθεί για την 8η αγωνιστική του πρωταθλήματος Επιπλέον, θα πάει και με καλή ψυχολογία στον αγώνα της επόμενης Κυριακής στο Φάληρο.
Η ομάδα του Λουτσέσκου έπαιξε καλό ποδόσφαιρο, δημιούργησε φάσεις και έφτασε άνετα στην κατάκτηση των τριών βαθμών, με σκόρερ τους Λέοβατς (10΄), Πρίγιοβιτς (24΄ και 89΄) και Πέλκα (50΄).
Ο Λέοβατς το πιο γρήγορο γκολ
Με τη συμπλήρωση 10 λεπτών παιχνιδιού ο ΠΑΟΚ άνοιξε το σκορ με γκολ του Λέοβατς, που βρήκε δίχτυα για πρώτη φορά στη φετινή σεζόν. Ο Μαουρίσιο πέρασε εξαιρετική κάθετη πάσα στην περιοχή για τον Κροάτη και αυτός σούταρε με το αριστερό, νικώντας τον τερματοφύλακα της Λαμίας, με τη βοήθεια της κόντρας στο πόδι του Κουκόλη που προσπάθησε να κόψει με τάκλιν. Αυτό ήταν και το πιο γρήγορο γκολ του Δικεφάλου στη φετινή σεζόν.
2-0 ο ΠΑΟΚ με Πρίγιοβιτς
Ο ΠΑΟΚ διπλασίασε τα τέρματά του στο 24ο λεπτό με γκολ του Πρίγιοβιτς που σκόραρε για 6η φορά στη φετινή σεζόν και 4η στο πρωτάθλημα. Ο Μαουρίσιο έβγαλε εκπληκτική πάσα με τη μία στον Πέλκα στην περιοχή, αυτός "τσίμπησε" την μπάλα πάνω από τον Παπαδόπουλο και ο Σέρβος φορ δεν δυσκολεύτηκε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα σε κενή εστία.
Δοκάρι ο Ελ Καντουρί
Ο ΠΑΟΚ είχε δοκάρι στο 33ο λεπτό μετά από άψογο κοντρόλ και φοβερό σουτ του Ελ Καντουρί από το ύψος της μεγάλης περιοχής, ενώ στην επαναφορά σούταρε ο Σάχοφ στην κίνηση στέλνοντας την μπάλα ψηλά άουτ. Οι "ασπρόμαυροι" είχαν νέα καλή ευκαιρία στο 37΄, με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Βιεϊρίνια λίγο έξω από τη γραμμή της περιοχής, όπου η μπάλα πέρασε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Στη συνέχεια δεν σημειώθηκε κάτι αξιόλογο μέχρι το τέλος του ημιχρόνου, με τον ρυθμό να πέφτει, ενώ η Λαμία προσπαθούσε να πάρει μέτρα και να πιέσει για να μειώσει το σκορ.
Τρίτο γκολ ο ΠΑΟΚ με Πέλκα
Το δεύτερο μέρος άρχισε χωρίς αλλαγές για τις δύο ομάδες, με τον ΠΑΟΚ να πετύχαινει γρήγορο γκολ όπως και στο πρώτο ημίχρονο, ανεβάζοντας τον δείκτη του σκορ στο 3-0. Σκόρερ αυτή τη φορά ήταν ο Πέλκας, με υπέροχο γυριστό σουτ στην κίνηση μετά από σέντρα του Βιεϊρίνια στην περιοχή.
Στη συνέχεια ο ρυθμός έπεσε αισθητά καθώς το αποτέλεσμα ουσιαστικά είχε κριθεί. Η επόμενη καλή στιγμή για τον ΠΑΟΚ σημειώθηκε στο 68΄ με ένα άστοχο σουτ του Ελ Καντουρί. Στο ίδιο λεπτό, αποχώρησε από το ματς λόγω τραυματισμού ο Λέοβατς, με τον Λουτσέσκου να τον αντικαθιστά με τον Λημνιό και να βάζει σε θέση αριστερού μπακ τον Βιεϊρίνια.
Με δέκα η Λαμία
Η Λαμία έμεινε με δέκα παίκτες στο 71ο λεπτό εξαιτίας αποβολής του Αναστασόπουλου, μόλις 16 λεπτά μετά την είσοδό του στο παιχνίδι. Ο Αναστασόπουλος μπήκε ως αλλαγή στο 55΄, δέχτηκε την πρώτη κίτρινη κάρτα στο 58΄ και αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη στο 71΄. Από εκείνο το σημείο και έπειτα το ματς έμοιαζε με τυπική διαδικασία μέχρι το σφύριγμα της λήξης.
Έκλεισε το σκορ ο Πρίγιοβιτς
Με ένα γκολ... βγαλμένο από την περσινή σεζόν, ο ΠΑΟΚ διαμόρφωσε το τελικό 4-0. Ο Μπίσεσβαρ βρήκε τον Μάτος στην περιοχή με υπέροχη μπαλιά, ο Βραζιλιάνος έδωσε ασίστ με κεφαλιά και ο Πρίγιοβιτς σκόραρε από κοντά. Ο Σέρβος έφτασε τα 7 γκολ στη σεζόν και τα 5 στο πρωτάθλημα, ανεβαίνοντας στην πρώτη θέση του πίνακα των σκόρερ της Super League.
Ο ΠΑΟΚ έφτασε έτσι άνετα στη νίκη με το ευρύ 4-0 και πήρε τους τρεις βαθμούς.
Συνθέσεις:
ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Ρέι, Σαμπράνο, Κρέσπο, Λέοβατς (68΄ Λημνιός), Μάτος, Μαουρίσιο, Σάχοφ (75΄ Μπίσεσβαρ), Βιεϊρίνια, Πέλκας (61΄ Μακ), Ελ Καντουρί, Πρίγιοβιτς
Λαμία (Μπάμπης Τεννές): Παπαδόπουλος, Παντελιάδης, Αναστασιάδης, Κουκόλης (40΄ Ντακόλ), Ασίγκμπα, Μπλάζιτς, Όμο, Ακόστα, Πίτι (55΄ Αναστασόπουλος), Βασιλαντωνόπουλος, Βάντερσον (62΄ Λινάρδος)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου