Κυριακή 15 Οκτωβρίου 2017

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΓΚΡΙΩΤΗΣ : Η χώρα, η οικονομία και η κοινωνία, είναι σε οριακή περίοδο και οι εξελίξεις μπορεί να γίνουν, μη αντιστρεπτές.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΓΚΡΙΩΤΗΣ : ΓΙΑΤΙ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΥΝ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΤΑ ΕΡΓΑ ΣΤΗΝ ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣΤΣΙΠΡΑΣ: ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΡΑΜΠ ΘΑ ΣΥΖΗΤΉΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΝΔΥΝΑΜΩΣΗ ΤΩΝ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΩΝ ΜΑΣ ΣΧΕΣΕΩΝ ΓΙΑΤΙ:
-ΕΧΟΥΜΕ ΚΟΙΝΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΣΤΑ ΘΕΜΑΤΑ, (ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ, ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ, ΑΜΥΝΑΣ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ)
-Ελλάδα και ΗΠΑ, επιδιώκουν την ασφάλεια και την σταθερότητα, στην περιοχή.
-Οι ΗΠΑ, βοήθησαν αποφασιστικά την Ελλάδα και ιδιαίτερα, στην περίοδο της κρίσης.

-Θέλουμε Αμερικάνικες επενδύσεις στην Ελλάδα και ιδιαίτερα στην ενέργεια.
-Η Ελλάδα, είναι η μόνη χώρα στην Νοτιοανατολική Ευρώπη, που είναι μέλος του ΝΑΤΟ και της Ευρωζώνης, και οι συμμαχίες αυτές, είναι τα συγκριτικά μας πλεονεκτήματα.
Διαβάζοντας την συνέντευξη του Πρωθυπουργού, σε ομογενειακή εφημερίδα, λίγες ώρες πριν από την συνάντησή του με τον ΤΡΑΜΠ, στον Λευκό Οίκο σκέφτηκα με μελαγχολία, αλλά και αυτοκριτική:
-Τι σχέση έχουν, όλα αυτά, με την μέχρι τώρα πορεία και πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ.
-Σε τι περιπέτειες, πολύ πιο μεγάλες και καταστροφικές, από αυτές που ζούμε τα τελευταία χρόνια, θα έμπλεκε η χώρα μας, η οικονομία και η Ελληνική κοινωνία, αν αυτά που έλεγε, ο Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ, για την ΕΕ και το ΝΑΤΟ, τα έκανε και στο ελάχιστο πράξη.
-Μελαγχολώ, όταν σκέφτομαι, οτι μερικοί αρχηγοί της ΝΔ, αλλά και Πρωθυπουργοί, επιχείρησαν ανοήτως, να υπονομεύσουν αυτές τις Εθνικές επιλογές και να χτίσουν στρατηγικές συμμαχίες με την Ρωσία.
-Δεν μπορώ, παρά να παραδεχθώ, ότι είναι μεγάλες και οι ευθύνες, του δικού μας κόμματος.
-Όμως, στο γενικό ισοζύγιο, η προσφορά των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ, όπως και της ΝΔ, είναι θετικά.
Ελπίζω και του ΣΥΡΙΖΑ, με την σημερινή μορφή του, ή με οποιοδήποτε μελλοντική της Αριστεράς, να είναι θετική.
-Ιδιαίτερα, στον σημερινό ταραγμένο κόσμο, και πολύ περισσότερο στον αβέβαιο του αύριο, τα θέματα Ασφάλειας, οικονομικής και γεωπολιτικής σταθερότητας, είναι οι απόλυτες προϋποθέσεις της Εθνικής μας πορείας και της κοινωνικής και πολιτικής ομαλότητας.
-Πεδία κριτικής στις ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ και την ΕΕ, υπήρχαν και υπάρχουν πολλά, όπως και πεδία συνεργασίας, με την Ρωσία, την Κίνα και άλλες χώρες.
-Εθνικολαικίστικες και τυχοδιωκτικές αντιλήψεις και επιλογές, δεν επιτρέπονται.
Η χώρα, η οικονομία και η κοινωνία, είναι σε οριακή περίοδο και οι εξελίξεις μπορεί να γίνουν, μη αντιστρεπτές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου