Κυριακή 15 Οκτωβρίου 2017

Μπουτάρης: Δάσκαλος ο Γιαννάκης

undefined
Ο Μορφωτικός Αθλητικός Σύλλογος Αετός τίμησε τον Παναγιώτη Γιαννάκη για την προσφορά του στο μπάσκετ και κατ' επέκταση στον αθλητισμό στη διάρκεια εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε σήμερα (15/10), στην αίθουσα “Ηλίας Ζυγούρης” του
Αλεξάνδρειου Μελάθρου.

Η ομάδα της Θεσσαλονίκης που έχει μεγάλη ιστορία καθώς ιδρύθηκε το 1926, επιχειρεί επανεκκίνηση του τμήματος μπάσκετ, το οποίο ξεκίνησε από τις ερασιτεχνικές κατηγορίες και φιλοδοξεί κάποια στιγμή να επιστρέψει στα Εθνικά πρωταθλήματα όπου βρισκόταν πριν από από περίπου δυο δεκαετίες.
Τον προπονητή του Άρη τίμησε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης και παλιός παράγοντας της ομάδας, Γιάννης Μπουτάρης, ο οποίος του παρέδωσε και την τιμητική πλακέτα.
Στις δηλώσεις του ο Παναγιώτης Γιαννάκης τόνισε αρχικά: “Δεν έχω δει τον Αετό να παίζει μπάσκετ αλλά έχω δει τον Μπάτζιο, τον Τσομπανάκη και τον Καραμβέρη. Ήταν αντίπαλοί μου αλλά με βοήθησαν να γίνω καλύτερος. Ο Αετός πριν από 90 χρόνια βοήθησε την κοινωνία της Θεσσαλονίκης, δίνοντας διέξοδο στα παιδιά. Αισθάνομαι μεγάλη χαρά που βρίσκομαι εδώ γιατί εκτός από μεγάλους παίκτες έβγαλε καλά παιδιά. Στα δύσκολα χρόνια της κοινωνίας ο Αετός ήταν παρών και τώρα κάνει μια προσπάθεια επιστροφής σε μια εξίσου δύσκολη εποχή για την ελληνική κοινωνία. Μπορούν να τα καταφέρουν γιατί έχουν ικανότητα και ταλέντο”.
Για το μπάσκετ και τη σημασία του επεσήμανε: “Όλοι έχουμε ένα ταλέντο, το ζήτημα είναι να το ανακαλύψεις. Προσωπικά αγαπώ πολύ το μπάσκετ και θεωρώ ότι σου μαθαίνει πολλά. Να συνεργάζεσαι, να ελέγχεις τα συναισθήματά σου, να γίνεις καλύτερος αθλητής. Ναι μεν πρέπει όλα τα παιδιά να κάνουν στίβο γιατί πρέπει να μάθουν να τρέχουν και να πηδάνε. Πλέον το μπάσκετ και γενικά ο αθλητισμός έχει εξελιχθεί και πνευματικά θα πρέπει να είσαι έτοιμος για να πάρεις πληροφορίες. Αν δεν τις πάρεις δεν θα πραγματοποιήσεις τα όνειρά σου. Όλοι εμείς εδώ, άσχετα αν κάποιος κέρδισε χρήματα ή όχι, ζήσαμε μια ευλογημένη ζωή. Κάναμε φίλους, μάθαμε τον χαρακτήρα μας, βγάλαμε τα αρνητικά του χαρακτήρα μας τα οποία προσπαθήσαμε να τα τιθασεύσουμε και μάθαμε ότι ο αντίπαλος δεν είναι εχθρός αλλά προπονητής μας. Είναι ευλογία να παραμένεις στον αθλητισμό γιατί ο καθένας μπορεί να δώσει κάτι. Πιστεύω ότι αυτοί οι άνθρωποι του Αετού θα τα καταφέρουν”.
Ο “Δράκος” του ελληνικού μπάσκετ συμπλήρωσε λέγοντας: “Ο αθλητισμός είναι μεγάλο και ελκυστικό σχολείο. Καλή επιτυχία και σας εύχομαι στην επόμενη εκδήλωση να χρειαστείτε το κλειστό. Είδα στη φωτογραφία τον Ορέστη Αγγελίδη ο οποίος έδωσε την ψυχή του στο ελληνικό μπάσκετ. Κι επειδή είπα ότι ακόμη και σήμερα ο καθένας μπορεί να δώσει πράγματα στον αθλητισμό. Η πάσα είναι το μεγαλύτερο ταλέντο σε έναν άνθρωπο γιατί τον κρατάει συντροφιά από 7 χρονών έως 90. Αν παίζεις με ντρίμπλα και σουτ, πολύ νωρίς θα σταματήσεις”.
Μπουτάρης: “Δάσκαλος ο Γιαννάκης”
Ο Γιάννης Μπουτάρης χαρακτήρισε “δάσκαλο” τον Παναγιώτη Γιαννάκη.
“Θυμάμαι όταν κάναμε τη μεταγραφή του Γιαννάκη είχαμε αντιληφθεί ότι ο ήταν ο κρίκος που έλειπε από την αλυσίδα του ΑΡΗ. Το γιατί το απάντησε πριν από λίγο ο ίδιος γιατί μίλησε για την αξία της πάσας. Ο Παναγιώτης οργανώνει το παιχνίδι αλλά στην πραγματικότητα είναι ένας μεγάλος δάσκαλος”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου