Τρίτη 30 Αυγούστου 2011

Δε συναινεί (ξανά) ο Σαμαράς


Δε συναινεί (ξανά) ο Σαμαράς
Άκουσε προσεκτικά, αλλά δεν απάντησε ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς, στην πρόσκληση για συναίνεση του υπουργού Οικονομικών, Ευ. Βενιζέλου, κατά τη μεταξύ τους συνάντηση, την Τρίτη (30/08).
Σε δηλώσεις του μετά το τέλος της συνάντησης, ο κ. Βενιζέλος ανέφερε, ότι "υπάρχουν πολλά γόνιμα πεδία στα οποία υπάρχει σύγκλιση απόψεων και μπορούν να αποτελέσουν βάση συναίνεσης. Τα πάντα εξαρτώνται από την ειλικρινή, έντιμη και ανοιχτή συνεργασία".
Ο κ. Βενιζέλος ενημέρωσε τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας για τις κινήσεις της κυβέρνησης σχετικά με την εφαρμογή του μεσοπρόθεσμου προγράμματος, τις αποκρατικοποιήσεις, τις εγγυήσεις που ζητά η Φιλανδία, το εργασιακό καθεστώς, το ενιαίο μισθολόγιο και την εκτέλεση του προϋπολογισμού.

Εκ μέρους της ΝΔ, ανακοινώθηκε πως κατά τη συνάντηση, δεν υπήρξε ανταλλαγή απόψεων, με τον κ. Σαμαρά να ακούει προσεκτικά, αλλά να μην τοποθετείται στα επί μέρους ζητήματα, για τα οποία ενημερώθηκε.

Όσον αφορά δε τη συναίνεση, παρέπεμψαν στην πρόσφατη συνέντευξη του κ. Σαμαρά στον "Κόσμο του Επενδυτή".

Στη συνέντευξή του, ο κ. Σαμαράς ξεκαθάρισε, πως δε θα εκβιάσει την προσφυγή στις κάλπες, υπογραμμίζοντας πως "η κοινωνία δεν ζητά πάση θυσία συναίνεση σε όλα, ούτε πάση θυσία ρήξη σε όλα. Ζητά καθαρές απόψεις, συνέπεια και ευθύνη".


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου