Τρίτη 30 Αυγούστου 2011

ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΦΟΙΤΗΤΩΝ - ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΩΝ Πρώτες καταλήψεις σχολών και αναβολή εξετάσεων

Πρώτες καταλήψεις σχολών και αναβολή εξετάσεων
Για σήμερα, έχουν προγραμματιστεί γενικές συνελεύσεις σε δεκάδες σχολές της χώρας

Με δυναμικές κινητοποιήσεις ενάντια στο νομοσχέδιο που ψηφίστηκε την προηγούμενη εβδομάδα για την ανώτατη εκπαίδευση, απαντούν φοιτητές και πανεπιστημιακοί. Χθες, πραγματοποιήθηκαν οι πρώτες καταλήψεις σχολών στο Πάντειο ενώ η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Αθηνών εξέδωσε σκληρή ανακοίνωση για τον νέο νόμο και ταυτόχρονα αποφάσισε την αναβολή των προγραμματισμένων εξετάσεων έως και την Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου.

Ειδικότερα, φοιτητές στο Πάντειο αποφάσισαν να προχωρήσουν σε κατάληψη του Πανεπιστημίου έως και την Παρασκευή, οπότε και θα υπάρξει νέα συνέλευση. Ως εκ τούτου, οι εξετάσεις που είχαν προγραμματιστεί να ξεκινήσουν αύριο αναβάλλονται μέχρι νεωτέρας.
Με απόφαση της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Αθηνών, τονίζεται ότι το νομοσχέδιο που ψηφίστηκε:
  • αποδομεί το δημόσιο και δημοκρατικό πανεπιστήμιο
  • υποβαθμίζει τις σπουδές και τα πτυχία που απονέμονται
  • εγείρει θέματα συνταγματικότητας, όσον αφορά την αυτοδιοίκηση
  • καταργεί το πανεπιστημιακό άσυλο κ.ά.
Για σήμερα, έχουν προγραμματιστεί γενικές συνελεύσεις σε δεκάδες σχολές της χώρας, μεταξύ των οποίων και του ΕΜΠ ενώ έως το τέλος της εβδομάδας, αναμένεται να συνέλθει εκτάκτως και η Σύνοδος των Πρυτάνεων προκειμένου να τοποθετηθεί συνολικά επί του νομοσχεδίου.
Εντονα, πάντως, αντέδρασε με αφορμή το νομοσχέδιο για τα ΑΕΙ-ΤΕΙ και η φοιτητική παράταξη της ΠΑΣΠ, κάνοντας λόγο "για μαύρη σελίδα στην ιστορία του ελληνικού Κοινοβουλίου".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου