Τρίτη 30 Αυγούστου 2011

Κόντρα κυβέρνησης - Συνασπισμού για την Παιδεία


Το υπουργείο Παιδείας απάντησε σε όσα έλεγε ο Συνασπισμός με ανακοίνωση του νωρίτερα χθες εναντίον των νέων μέτρων για τα Πανεπιστήμια και με αφορμή την ανακοίνωση των εισακτέων στα Πανεπιστήμια και ΤΕΙ.

Στην ανακοίνωση τονίζεται μεταξύ άλλων: «Είναι γνωστή η υπεράσπιση από τον συγκεκριμένο πολιτικό χώρο, των νοοτροπιών και των πρακτικών που οδήγησαν την Ανώτατη Εκπαίδευση σε αδιέξοδα, που αντιλαμβάνεται το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας.


Είναι επίσης γνωστή και η τακτική χρήσης ασύστολου ψεύδους και διαστρέβλωσης της πραγματικότητας, στη λογική της δημιουργίας αρνητικού κλίματος και έντασης στην ελληνική κοινωνία, φαινόμενα από τα οποία επιδιώκουν συστηματικά κάποιοι να αποκομίσουν πολιτικά οφέλη.

Συνεχίζοντας την τακτική δημιουργίας της δικής του «επίπλαστης πραγματικότητας», ο Συνασπισμός μιλά σήμερα σε ανακοίνωσή του, για δίδακτρα και για πληρωμή συγγραμμάτων στα Ελληνικά Δημόσια Πανεπιστήμια και ΤΕΙ, ενώ εμφανίζεται νοσταλγός όλων των φαινομένων του παρελθόντος που έχει καταδικάσει ολοκληρωτικά η ελληνική κοινωνία».

Το υπουργείο επαναλαμβάνει ότι δεν υπάρχει καμία περίπτωση επιβολής διδάκτρων ή πληρωμής συγγραμμάτων στα Ελληνικά Δημόσια Πανεπιστήμια και ΤΕΙ.

Νωρίτερα ο Συνασπισμός, σχολιάζοντας τις βάσεις για την τριτοβάθμια εκπαίδευση, άσκησε έντονη κριτική στο νέο νόμο για πανεπιστήμια, σημειώνοντας, μεταξύ άλλων, ότι «αναθεσμοθετείται ένα κατ’ επίφαση Πανεπιστήμιο, που δεν θα είναι πλέον ούτε δωρεάν, ούτε δημόσιο, αλλά ούτε και Πανεπιστήμιο». Συνεχίζοντας, καλεί σε πάλη για «την ανατροπή της αντιδραστικής μεταρρύθμισης στην παιδεία, αλλά και συνολικά της κυβερνητικής πολιτικής της ανεργίας, της ημιμάθειας και της απαξίωσης της δημοκρατίας και των δικαιωμάτων».



real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου