Παρασκευή 5 Αυγούστου 2011

Σύσκεψη για την ενίσχυση της αγροτικής οικονομίας


Η λήψη μέτρων για την ενίσχυση τηςαγροτικής οικονομίας και τη βελτίωση των υποδομών σε αγροτικές περιοχές της δυτικής Ελλάδας βρέθηκε στο επίκεντρο της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στην Πάτρα, παρουσία του ειδικού γραμματέα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, Βαγγέλη Διβάρη.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της Ναυτεμπορικής, κατά τη διάρκεια της συνάντησης οι δήμαρχοι της δυτικής Ελλάδας ενημερώθηκαν για τις προβλεπόμενες δράσεις του προγράμματος «Αλέξανδρος Μπαλτατζής» αλλά και για τις προσφερόμενες δυνατότητες προκειμένου να υποβάλλουν ώριμες προτάσεις προς χρηματοδότηση.

Ο περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας επισημαίνοντας ότι «η προθεσμία υποβολής προτάσεων εκπνέει στις 31/10» , απαίτησε «εγρήγορση και ετοιμότητα από όλους» ενώ χαρακτήρισε το πρόγραμμα ως ένα εξαιρετικά χρήσιμο εργαλείο για τις δημοτικές αρχές και πηγή πόρων για ουσιαστικές παρεμβάσεις.
Στο πρόγραμμα, μεταξύ άλλων, προβλέπονται εγγειοβελτιωτικά έργα, έργα διαχείρισης υδατικών πόρων, δημιουργία χώρων άσκησης πολιτιστικών, αθλητικών, εκπαιδευτικών και περιβαλλοντικών δραστηριοτήτων, καθώς και δραστηριοτήτων κοινωνικής προστασίας, όπως κέντρα φροντίδας παιδιών προσχολικής ηλικίας, δημοτικές βιβλιοθήκες, ωδεία κ.α.
Επίσης, προβλέπονται έργα διατήρησης, αποκατάστασης και αναβάθμισης περιοχών, με προτεραιότητα σε τοποθεσίες υψηλής φυσικής αξίας, όπως βελτίωση και σήμανση μονοπατιών, ποδηλατικές διαδρομές, καθώς και παρεμβάσεις σε υφιστάμενα κτίρια για την μετατροπή τους σε μουσεία-εκθετήρια, που σχετίζονται με τη λαογραφική και αγροτική κληρονομιά κ.α.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου