Παρασκευή 5 Αυγούστου 2011

Μήνυμα Μόσιαλου για λευκές απεργίες στο δημόσιο


Photo for this article
Ανησυχία επικρατεί στο κυβερνητικό στρατόπεδο για τις εξελίξεις στην ευρωζώνη και τις επιπτώσεις που μπορεί αυτό να έχει στη χώρα μας.
Ο υπουργός Επικρατείας Ηλίας Μόσιαλος σε ραδιοφωνική συνέντευξη ανέφερε πως είναι βέβαιο ότι θα πάρουμε την 6η δόση του δανείου, αλλά οι όροι συναρτώνται με τις εξελίξεις.
Δηλαδή, εάν επιδεινωθεί η κατάσταση, ενδέχεται το δάνειο να εκταμιευτεί με τους παλαιότερους όρους, δηλαδή με 4,5% και όχι 3,5% που αποφασίστηκε πρόσφατα.

Στο ΠΑΣΟΚ εξηγούν ότι είναι πολλοί οι παράγοντες με τους οποίους συναρτάται. Πάντως μια επιδείνωση στην ευρωζώνη θα έκανε ακόμη πιο ανελαστικές ορισμένες χώρες, όπως π.χ. η Σλοβακία, η Φιλανδία κ.ά.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απέφυγε να απαντήσει εάν θα υπάρξουν άλλα μέτρα λέγοντας: «Στόχος είναι ο ισοσκελισμός του προϋπολογισμού με την αύξηση των εσόδων. Και βέβαια θα πρέπει να τηρήσουμε απαρέγκλιτα το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα».
Ωστόσο ενδιαφέρον έχουν αυτά που είπε ο Ηλίας Μόσιαλος σχετικά με τον δημόσιο τομέα και απαντώντας εμμέσως στις προειδοποιήσεις του προέδρου της ΑΔΕΔΥ Σπ. Παπασπύρου για την περίπτωση που θα κοπούν επιδόματα. Χαρακτηριστικά ανέφερε: «Δεν θα δεχθούμε “αργομισθίες” και “λευκές” απεργίες επειδή κόπηκε ένα επίδομα και ταυτόχρονα να μιλάμε για “εργασιακή εφεδρεία”. Θα πρέπει το θέμα αυτό να ανοίξει πολιτικά. Πρέπει να διασφαλίσουμε το δημόσιο συμφέρον και κάποια στιγμή πρέπει όλοι –ακόμη και η ΑΔΕΔΥ– να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Θα πρέπει να κινητοποιήσουμε την κρατική μηχανή, η οποία δεν λειτουργούσε εδώ και 30 χρόνια»
mediasoup.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου