Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2011

ΕΛΕΓΧΟΣ ΚΑΤΑΘΕΣΕΩΝ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΑΠΟ ΤΟ 2009

Αναδρομικό έλεγχο από το 2009 θα πραγματοποιήσει το υπουργείο Οικονομικών σε χιλιάδες φορολογούμενους που μετέφεραν στο εξωτερικό κεφάλαια που υπερβαίνουν σε ετήσια βάση τις 100.000 ευρώ με απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Παντελή Οικονόμου. Οι τράπεζες θα παρέχουν στοιχεία στο κράτος και θα ακολουθήσουν...
διασταυρώσεις με στόχο να εντοπίσουν περιπτώσεις φοροδιαφυγής.
Τα πιστωτικά ιδρύματα, συμπεριλαμβανομένων και των υποκαταστημάτων αλλοδαπών πιστωτικών ιδρυμάτων, τα χρηματοδοτικά ιδρύματα, τα ιδρύματα πληρωμών που λειτουργούν στην Ελλάδα και τα Ελληνικά Ταχυδρομεία υποχρεούνται να διαβιβάζουν στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών αρχεία με στοιχεία οικονομικού και φορολογικού ενδιαφέροντος.
Το υπουργείο θα ελέγξει περιπτώσεις όπου το ύψος των κεφαλαίων που διακινήθηκαν στο εξωτερικό υπερβαίνει αθροιστικά το ποσό των 100.000 ευρώ ανά φυσικό ή νομικό πρόσωπο, ετησίως, ανεξαρτήτως του αριθμού των ιδρυμάτων μέσω των οποίων διακινήθηκαν τα εμβάσματα.
Τα πιστωτικά και χρηματοδοτικά ιδρύματα, τα ιδρύματα πληρωμών και τα ελληνικά ταχυδρομεία διαβιβάζουν στη ΓΓΠΣ στοιχεία που αφορούν σε:
α) μεταφορές πίστωσης, εμβάσματα, άμεσες χρεώσεις και τραπεζικές επιταγές πελατών τους (φυσικών και νομικών προσώπων) για μεταφορά κεφαλαίων στο εξωτερικό,
β) εισπράξεις συμβεβλημένων με αυτά επιχειρήσεων, μέσω πιστωτικών καρτών, 

fimotro

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου