Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2011

Λοβέρδος: "Η Ελλάδα δεν θα πτωχεύσει"


Λοβέρδος: "Η Ελλάδα δεν θα πτωχεύσει"
Αιχμές για καθυστερήσεις στην υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων άφησε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος, ο οποίος σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ τόνισε ότι «έπρεπε η δουλειά να είχε γίνει τον Αύγουστο και με πληθωρικό τρόπο».
Ο υπουργός Υγείας επισήμανε ακόμα ότι «η Ελλάδα δεν θα κινδυνέψει όσον αφορά την δανειοδότησή της, δεν θα πτωχεύσει, το παλεύει», σχολίασε ωστόσο ότι «υπάρχουν και τομείς με καθυστερήσεις στις διαρθρωτικές αλλαγές, οι οποίες στόχος είναι να εξαλειφθούν εκεί που υπάρχουν».

Σε ότι αφορά το υπουργείο Υγείας πάντως είπε ότι δεν έχει καμία εκκρεμότητα, ενώ ζήτησε να γίνει συνεννόηση με την τρόικα, σε πολιτικό επίπεδο, για τις συνέπειες της ύφεσης και για τους τρόπους ολοκλήρωσης των διαρθρωτικών αλλαγών.
«Κανείς δεν μπορεί να αρνηθεί μία ύφεση που ξεπέρασε τα όρια της προβλεπόμενης» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Λοβέρδος, διευκρινίζοντας ότι  «τα οικονομικά μέτρα του Μεσοπρόθεσμου θα έχουν εισπρακτικές αποδόσεις μέσα στο Φθινόπωρο και με αυτά η ύφεση θα αφήσει ένα κενό, που δεν θέλει να το καλύψει η χώρα με νέα μέτρα».


star.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου