Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2011

ΓΚΕΡΧΑΡΝΤ ΣΡΕΝΤΕΡ «Είναι λάθος να κατηγορούν την Ελλάδα»


Λάθος χαρακτήρισε ο πρώην καγκελάριος της Γερμανίας Γκέρχαρντ Σρέντερ τις κατηγορίες της Γερμανίδας καγκελάριου Αγκελα Μέρκελ, προς την Ελλάδα.

Ο πρώην καγκελάριος της Γερμανίας δήλωσε στο περιοδικό Spiegel ότι η απόφαση για την ένταξη της Ελλάδας στο ευρώ ήταν δίκαιη, αντικρούοντας τις κριτικές των συντηρητικών για βεβιασμένη κίνηση.
Ο πρώην καγκελάριος της Γερμανίας δήλωσε στο περιοδικό Spiegel ότι η απόφαση για την ένταξη της Ελλάδας στο ευρώ ήταν δίκαιη, αντικρούοντας τις κριτικές των συντηρητικών για βεβιασμένη κίνηση.

Σε συνέντευξή του στις εφημερίδες Financial Times και Le Monde πρώην καγκελάριος της Γερμανίας ζητά από τους ηγέτες της Ευρώπης να δώσουν περισσότερο χρόνο στην Ελλάδα για να υλοποιήσει τις μεταρρυθμίσεις στην οικονομία της.
Αν και δεν αναφέρθηκε στην Αγκελα Μέρκελ όσον αφορά στην τρέχουσα προσέγγιση της Ευρώπης έναντι της Ελλάδας, ο πρώην καγκελάριος της άσκησε κριτική για τους χειρισμούς της στην αρχή της κρίσης.

"Η κ. Μέρκελ έπαιξε ανάρμοστα με την αρνητική στάση των Γερμανών έναντι της Ελλάδας. Πρόκειται, πρόσθεσε, για ένα λάθος, το οποίο την εμποδίζει τώρα να κερδίσει τη δημόσια στήριξη για μέτρα που θεωρεί αναγκαία για την αντιμετώπιση της κρίσης, περιλαμβανομένης της δημιουργίας των ευρωομολόγων", πρόσθεσε ο Σρέντερ.
Ειδικότερα, ο Σρέντερ αναφέρθηκε στον ισχυρισμό της διαδόχου του ότι οι Έλληνες εργάζονται λιγότερο σκληρά και κάνουν περισσότερες διακοπές από τους Γερμανούς, ένας ισχυρισμός που ήταν, όπως είπε, εσφαλμένος και ένα τεράστιο λάθος πολιτικά.
"Τους πρώτους μήνες της ελληνικής κρίσης, η Μέρκελ είχε το βλέμμα της στραμμένο υπερβολικά στην κοινή γνώμη και συμμετείχε στο να πλήξει την Ελλάδα", συνέχισε ο Σρέντερ, προσθέτοντας: "η στάση της άλλαξε οριστικά, αλλά τώρα είναι πολύ δύσκολο για αυτή να εισαγάγει αυτό το πράγμα στο κόμμα της".
Ο Γκέρχαρντ Σρέντερ τάχθηκε υπέρ των ευρωομολόγων, επισημαίνοντας ότι είναι μέρος της λύσης και πρόσθεσε ότι είναι έργο των κυβερνήσεων, όχι μόνο να κοιτάνε την κοινή γνώμη, αλλά και να εργάζονται για να τη μεταβάλουν.

ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου