Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2011

Θεσσαλονίκη: μεγάλη συμμετοχή εθελοντών στην εξόρμηση καθαριότητας


Θερμή ήταν η ανταπόκριση στο κάλεσμα της Αντιδημαρχίας Περιβάλλοντος, Ποιότητας Ζωής και Ελευθέρων Χώρων του Δήμου Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο του προγράμματος του ΣΚΑΙ «Καθαρίζουμε την Ελλάδα», για τονκαθαρισμό της ακτής του Ορμίσκου Σοφούλη στη Θεσσαλονίκη, το Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2011.
Εθελοντές κάθε ηλικίας συμμετείχαν στον καθαρισμό της ακτής, συγκεντρώνοντας απορρίμματα με εργαλεία χειρός, σε μια προσπάθεια να αναβαθμιστεί ο παράκτιος χώρος που είναι χαρακτηρισμένος από το Υπουργείου Πολιτισμού, ως αρχαιολογικός.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ορμίσκος Σοφούλη δεν είναι ιδιαίτερα γνωστός, παρά το γεγονός ότι συνδέεται άρρηκτα με τη μακρόχρονη σχέση της Θεσσαλονίκης με τη θάλασσα και την ύπαρξη σημαντικών λιμένων στην περιοχή από αρχαιοτάτων χρόνων.
Ο καθαρισμός της Ακτής στο Ορμίσκο Σοφούλη, αλλά και στην ευρύτερη περιοχή,  θα συνεχιστεί  από το Δήμο Θεσσαλονίκης και με μηχανικά μέσα έως και την ολοκλήρωσή του, στις 17 Σεπτεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα Καθαρισμού των Ακτών.
Στη δράση συμμετείχαν, εκτός από τον Δήμαρχο Γιάννη Μπουτάρη  και τον Αντιδήμαρχο Κωνσταντίνο Ζέρβα, οι «εθελοντές πρασίνου» Αντιδημαρχίας Περιβάλλοντος, οι εθελοντές της ΧΑΝΘ, οι εθελοντές της οδού Βαφοπούλου,  ανεξάρτητοι εθελοντές, η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης, η Γενική Γραμματεία Μακεδονίας Θράκης με τη διάθεση του σκάφους «Ακταία» και η εταιρεία Θεμιστοκλή Γ. Μαράτου που προσφέρει στους συμμετέχοντες γάντια, καπέλα και γαλότσες.
Παρόντες ήταν και στελέχη της Αντιδημαρχίας Περιβάλλοντος και της Αντιδημαρχίας Ανακύκλωσης και Καθαριότητας
econews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου