Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2011

Οι δέκα ακριβότεροι δρόμοι στον κόσμο


Οι δέκα ακριβότεροι δρόμοι στον κόσμο (7)
Φανταστείτε τι… χαράτσι θα πλήρωναν εάν ήταν στην Ελλάδα!
Η αγορά ακίνητης περιουσίας αποτελεί μια από τις πλέον διαδεδομένες οικονομικές επενδύσεις τόσο από τους «έχοντες» όσο και αυτούς με μικρότερη οικονομική άνεση. Η διαφορά βέβαια βρίσκεται στις περιοχές που οι δισεκατομμυριούχοι θα επιλέξουν για να αγοράσουν ακίνητη περιουσία.

Τα ακίνητα στους δρόμους που ακολουθούν, ξεκινούν από 18.000 δολάρια ανά τετραγωνικό μέτρο και φυσικά η αγορά μιας κατοικίας ή ενός καταστήματος εκεί δεν είναι διόλου απλή υπόθεση.
Ακολουθεί η λίστα με τους ακριβότερους δρόμους του κόσμου σύμφωνα με την οικονομική εφημερίδα «Financial News»:

10. Ostozhenka, Μόσχα

Οι δέκα ακριβότεροι δρόμοι στον κόσμο (1)
Με μέγιστη τιμή 18.000 δολάρια ανά τετραγωνικό μέτρο, βρίσκεται στην ρωσική πρωτεύουσα και η αφετηρία του σηματοδοτείται από ένα άγαλμα του Φρίντριχ Ένγκελς. Η ιδιαίτερη αρχιτεκτονική των προεπαναστατικών κτιρίων του συγκεκριμένου δρόμου τον έχουν κάνει διάσημο.

9. Wolseley Road, Σίδνεϊ

Οι δέκα ακριβότεροι δρόμοι στον κόσμο (2)
Ο δρόμος αυτός βρίσκεται στο ανατολικό προάστιο του Σίδνεϊ, Point Piper, και η τιμή του κάθε τετραγωνικού μπορεί να φτάσει τα 20.900 δολάρια.

8. Via Romazzino, Σαρδηνία

Οι δέκα ακριβότεροι δρόμοι στον κόσμο (3)
Στο ιταλικό νησί της Σαρδηνίας και συγκεκριμένα στο τουριστικό θέρετρο, Porto Cervo, απλώνεται ο δρόμος Via Romazzino. Ορισμένοι Ιταλοί και Ρώσοι δισεκατομμυριούχοι διατηρούν βίλες εκεί.

7. Rue Bellot, Γενεύη

Οι δέκα ακριβότεροι δρόμοι στον κόσμο (4)
Οι τιμές των ακινήτων της Rue Bellot βρίσκονται σε συνεχή άνοδο τα τελευταία χρόνια εξαιτίας της αυξημένης ζήτησης σε συνδυασμό με τη χαμηλή προσφορά. Το κόστος του τετραγωνικού μέτρου φτάνει πλέον τα 43.000 δολάρια!

6 Quai Anatole, Παρίσι

Οι δέκα ακριβότεροι δρόμοι στον κόσμο (5)
Βρίσκεται στο έβδομο διαμέρισμα της γαλλικής πρωτεύουσας και τα κτίρια έχουν θέα απευθείας στον Σηκουάνα καθώς ο δρόμος τοποθετείται στις όχθες του ποταμού. Το κόστος ανά τετραγωνικό αγγίζει τα 44.600 δολάρια.

5. Fifth Avenue, Νέα Υόρκη

Οι δέκα ακριβότεροι δρόμοι στον κόσμο (6)
Η διάσημη πέμπτη λεωφόρος, κατά διαβολική σύμπτωση βρίσκεται στην επίσης πέμπτη θέση της λίστας με τιμές της τάξης των 62.700 δολαρίων ανά τ.μ.

4. Chemin de Saint-Hospice, Alpes-Maritimes

Οι δέκα ακριβότεροι δρόμοι στον κόσμο (7)
Μόλις 15 κατοικίες έχουν χτιστεί στο συγκεκριμένο δρόμο που βρίσκεται στη νότια Γαλλία. Το κόστος ανά τ.μ. συμπίπτει με αυτό της πέμπτης λεωφόρου.

3. Avenue Princesse Grace, Μονακό

Οι δέκα ακριβότεροι δρόμοι στον κόσμο (8)
Το 2009 το κόστος του τ.μ. έφτανε τα 120.000 δολάρια! Σήμερα, το ποσό αυτό έχει πέσει στα 69.700 λόγω μιας ελαφριάς μείωσης στη ζήτηση.

2. Kensington Palace Gardens, Λονδίνο

Οι δέκα ακριβότεροι δρόμοι στον κόσμο (9)
Μερικά από τα πιο εντυπωσιακά και ακριβά σπίτια του κόσμου βρίσκονται στο συγκεκριμένο δρόμο. Η τιμή του τ.μ. μπορεί να φτάσει τα 76.600 δολάρια!

1. Severn Road, Χονγκ Κονγκ

Οι δέκα ακριβότεροι δρόμοι στον κόσμο (10)
Οι πλέον πλούσιοι του Χονγκ Κονγκ έχουν τα σπίτια τους εκεί, καθώς το κόστος για την απόκτηση ενός μόλις τετραγωνικού αγγίζει το ιλιγγιώδες ποσό των 78.200 δολαρίων!


newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου