Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2011

Μπακογιάννη: "Σήμερα η αξιοπιστία της χώρας είναι μηδενική"


"Σήμερα η αξιοπιστία της χώρας είναι μηδενική. Το λέει και ο ίδιος ο Βενιζέλος", είπε σε συνέντευξή της στην πρωινή εκπομπή της ΝΕΤ, η Ντόρα Μπακογιάννη. Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας ανέφερε ότι ο κόσμος καταριέται το μνημόνιο, γιατί δεν έγιναν οι απαραίτητες αλλαγές.
"Το μνημόνιο δεν έχει εφαρμοστεί", τόνισε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενη στην εφεδρεία η κ. Μπακογιάννη υποστήριξε ότι: "Για να μειωθούν οι δαπάνες πρέπει να γίνουν και απολύσεις, αλλά με αξιολόγηση. Στην Ελλάδα έχουμε ποινικοποιήσει τη λέξη". Και κάλεσε τα στελέχη της κυβέρνησης να πουν τα κριτήρια αυτά και όχι να κρύβονται.
"Έχουμε ένα πολιτικό σύστημα που ζει στο χθες", είπε η Ντόρα Μπακογιάννη. Και πρόσθεσε ότι υπάρχει αναταραχή και στα δύο μεγάλα κόμματα, καθώς δεν εννοούν κάποιοι να καταλάβουν την κατάσταση. "Πρέπει να ειπωθεί η πλήρης αλήθεια" τόνισε, "όχι η καταστροφή, αλλά ο κίνδυνος χρεωκοπίας. Να βάλουμε στόχο ότι η Ελλάδα θέλει να μείνει στο ευρώ και στο σκληρό πυρήνα της ευρωζώνης για να έρθουν καλύτερες ημέρες .

Αναφερόμενη στα κόμματα της Αριστεράς, είπε ότι δεν γίνεται να καλεί τον άλλο να μην πληρώσει, ούτε να κάνει δια της βίας ανατροπή. "Δεν υπάρχουν αυτά στις δημοκρατίες", είπε χαρακτηριστικά.

star.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου