Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2011

Σοκ και στη Βουλή από τον θάνατο του διαδηλωτή

Σοκ και στη Βουλή από τον θάνατο του διαδηλωτή
Σοκ και στην Βουλή προκάλεσε ο θάνατος διαδηλωτή ύστερα από τις επιθέσεις των κουκουλοφόρων σήμερα το μεσημέρι στο Σύνταγμα και τις συμπλοκές τους με το ΠΑΜΕ. Την είδηση ανακοίνωσε στη Βουλή ο βουλευτής του ΛΑΟΣ κ. Μ. Βορίδης, ο οποίος εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στην φυσική και  πολιτική οικογένεια του αποθανόντος.

«Δυστυχώς υπάρχει νεκρός. Ένας διαδηλωτής κατέληξε. Εξ’ όσων πληροφορούμαι  ήταν κάτω από τα μπλοκ του ΠΑΜΕ. Δυστυχώς δεν κατέστη δυνατό να αποφευχθεί κάτι τέτοιο και υπάρχει σήμερα και φόρος αίματος».

Ο κ. Βορίδης μίλησε και για πολιτικές ευθύνες της κυβέρνησης,  που δεν κατάφερε να αποτρέψει ένα τέτοιο γεγονός και ζήτησε να μπει τέρμα στην «ανοχή» στους κουκουλοφόρους. «Ελπίζουμε αυτό να είναι το τελευταίο θύμα της συνολικής μας ανοχής της παρακριατικής βίας που έχει καταστεί ενδημικό», ενώ υπενθύμισε και το περιστατικό με τους τρεις νεκρούς της Μαρφίν.

Eκ μέρους του προεδρείου της Βουλής τα συλλυπητήριά του εξέφρασε ο  Ν. Κουράκης. Από πλευράς κυβέρνησης, τοποθετήθηκε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Π. Οικονόμου. «Αυτές τις στιγμές οι κουβέντες περισσεύουν» τόνισε, αλλά απάντησε και στην κριτική του Μ. Βορίδη. «Όταν η αναφορά γίνεται σε κυβέρνηση και κόμματα δεν είναι καλό και δεν βοηθάει αυτό που ρητορικά υποστηρίζουν ορισμένοι να μην ξανασυμβεί  και να μην έχουμε θύματα» υποστήριξε.

Τα  συλλυπητήριά της εξέφρασε και η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Τ. Αντωνίου, η οποία, όπως και ο Μ. Βορίδης επίσης,  άσκησε κριτική στην κυβέρνηση! «Αυτά είναι αποτελέσματα και αυτής της σκληρής πολιτικής, είναι αποτελέσματα των κοινωνικών συγκρούσεων και είναι αποτελέσματα και του ότι η Ελληνική Αστυνομία πρέπει  να κάνει πολύ καλύτερα τη δουλειά της» τόνισε.



star.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου