Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2011

Επιμένει σε σκληρή γραμμή μέχρι τέλους.Ο πρόεδρος της ΝΔ οχυρώθηκε πίσω από την επίθεση του πρωθυπουργού κατά της ΝΔ


Επιμένει σε σκληρή γραμμή μέχρι τέλους

Την οριστική ρήξη στις πολιτικές σχέσεις των κ. Παπανδρέου και Σαμαρά σηματοδοτεί το νέο "όχι" του προέδρου της ΝΔ στην πρόσκληση για συναίνεση που του απηύθυνε ο πρωθυπουργός.
Η άρνηση, αλλά και ο τρόπος που διατυπώθηκε τόσο στην κατ΄ ιδίαν συνάντηση που είχαν οι δύο άνδρες το βράδυ της Τρίτης όσο και στη χθεσινή τηλεφωνική τους επικοινωνία κατέδειξαν ότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα επιμείνει μέχρι τέλους στη "σκληρή γραμμή". Είναι χαρακτηριστικό ότι οι δύο άνδρες δεν διαφώνησαν μόνο επί της ουσίας, αλλά από το επιτελείο του κ. Σαμαρά διέψευσαν ακόμη και το ότι υπήρξε στη δια ζώσης επικοινωνία τους σαφής πρόταση για από κοινού διαπραγμάτευση στις Βρυξέλλες, από την πλευρά του πρωθυπουργού.

Στη ΝΔ "οχυρώθηκαν" πίσω από την πράγματι οξύτατη επίθεση που εξαπέλυσε κατά του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης ο πρωθυπουργός με την ομιλία του στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ. Εκεί, ουσιαστικά "έκλεισε" πριν καν ανοίξει το "παράθυρο" της συναίνεσης. Δεν είναι τυχαίο ότι ο κ. Σαμαράς αμέσως μόλις πέρασε το κατώφλι του πρωθυπουργικού γραφείου επεσήμανε στον κ. Παπανδρέου: "Ερχομαι, επειδή είναι κρίσιμες οι περιστάσεις. Σε διαφορετική περίπτωση δεν θα σε συναντούσα μετά από τα όσα είπες εναντίον της ΝΔ και εμού προσωπικά στην κοινοβουλευτική ομάδα".
Επιθετικός
Ακόμη πιο επιθετικός ήταν στη δημόσια δήλωση που έκανε μετά τη συνάντηση: "Με κάποιον που ειλικρινά ενδιαφέρεται για την ενότητα του ελληνικού λαού απέναντι στην κρίση θα είχα πολλά να πω? Με κάποιον που βρίσκεται σε πανικό και καθυβρίζει τους πάντες δεν έχω να πω τίποτε", τόνισε.
Στην τηλεφωνική επικοινωνία που υπήρξε χθες το κλίμα ήταν επίσης εξαιρετικά "βαρύ". Ο κ. Σαμαράς απέρριψε χωρίς περιστροφές την πρόταση Παπανδρέου για κοινή παρουσία στη σύνοδο κορυφής των Βρυξελλών, λέγοντας -σύμφωνα με πληροφορίες- το εξής: "Τι ζητάς κ. Παπανδρέου; Τι εθνική γραμμή έχεις; Μήπως μου παρουσίασες χθες (σ.σ. προχθές) κατά τη συνάντησή μας κάποια "εθνική γραμμή" που θέλεις να υπερασπιστούμε μαζί; Μήπως έχουμε συμφωνήσει σε κάτι; Εδώ ούτε με τα μέλη της κυβέρνησης δεν έχεις κοινές θέσεις και διαφωνείτε μεταξύ σας για την οικονομική πολιτική σου". "Θα πάω στις Βρυξέλλες" πρόσθεσε "έτσι κι αλλιώς. Είναι εθνικό μου καθήκον. Οπως κάνω επί 1,5 χρόνο. Και η κυβέρνησή σου χαιρόταν και πανηγύριζε όποτε διαφωνούσαν κάποιοι μαζί μου. Και χθες ακόμη, αυτά είπες στο Κοινοβούλιο, όταν με καθύβριζες...".

ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου