Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2011

Ομιλία Παπανδρέου σε δραματικούς τόνους


 Ομιλία Παπανδρέου σε δραματικούς τόνους

Να αντέξουν στον πόλεμο για να κερδίσει η χώρα κάλεσε προχθές τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ο πρωθυπουργός, Γ. Παπανδρέου, από το βήμα της Κ.Ο. του κόμματος, λίγες ώρες  πριν την κρίσιμη σημερινή ψηφοφορία  του πολυνομοσχεδίου του Υπουργείου Οικονομικών, το οποίο έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων τόσο στην κοινωνία όσο και στο εσωτερικό του κυβερνώντος κόμματος.
Ο  πρωθυπουργός ζήτησε από τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ να δείξουν ψυχραιμία και να υψώσουν το ανάστημά τους, υπογραμμίζοντας ότι «δεν λογοδοτούμε στους ψηφοφόρους, αλλά σε όλους τους Ελληνες και στην ιστορία».

«Κάθε άρθρο του πολυνομοσχεδίου αποτελεί ένα επιχείρημα και μία δέσμευση προς τους εταίρους μας.

Η ψηφοφορία της Πέμπτης θα πρέπει να είναι τέτοια που θα μας επιτρέψει να συνεχίσουμε να διαπραγματευόμαστε», διεμήνυσε.

Παράλληλα, εξαπέλυσε σκληρή επίθεση στη ΝΔ, κατηγορώντας την ότι «έφυγε, αφού πρώτα διέλυσε τη χώρα, το κράτος και εκτόξευσε τα δημοσιονομικά ελλείμματα, αφήνοντας τη χώρα ανοχύρωτη μπροστά στην κρίση που ερχόταν, αλλά και σε μια κρίση, βεβαίως, που ήδη είχε ξεκινήσει από το 2008».

«Εχουμε μάθει από την ιστορία. Δικός μας ρόλος είναι να μην επιτρέψουμε να γίνει το ίδιο λάθος», τόνισε και χαρακτήρισε την Κ.Ο. πυλώνα σταθερότητας, ώστε η Ελλάδα να βγει το γρηγορότερο από την κρίση.

«Χρειάζεται όλοι να καταλάβουμε τις ευθύνες μας και πολίτες και επιχειρηματίες και δικαστές», είπε ο πρωθυπουργός.

Αναφερόμενος στις έντονες αντιδράσεις για τα σκληρά μέτρα λιτότητας και το κύμα καταλήψεων σε Υπηρεσίες του Δημοσίου, ο πρωθυπουργός διερωτήθηκε εάν η διάλυση της χώρας θα βοηθήσει να βγει η χώρα από την επιτήρηση.

Απαντώντας σε όσους κατηγορούν την κυβέρνηση ότι δεν διαπραγματεύτηκε ευνοϊκότερους όρους για τη στήριξη της ελληνικής οικονομίας, ο πρωθυπουργός είπε:

«Την κατηγορία αυτή την εκστομίζουν κατ’ εξοχήν αυτοί που δεν έχουν διαπραγματευθεί τίποτα ποτέ, όταν μας έλεγε ακόμα και ο κ. Καραμανλής ότι, για τον αγροτικό κόσμο, θα πήγαινε στις Βρυξέλλες.

Και μια φορά δεν πήγε στις Βρυξέλλες, για να διαπραγματευθεί.

Αυτοί που αντέχουν να παρουσιάζουν τις εξωπραγματικές τους προτάσεις μόνο στην Ελλάδα, διότι, όταν γυρίζουν στις πρωτεύουσες της Ευρωπαϊκής Ενωσης, ξέρουν και αισθάνονται την απομόνωση για τις προτάσεις αυτές».

Επίθεση σε δικαστές - Τράπεζες

Ο Γ. Παπανδρέου έστρεψε τα βέλη του και κατά των δικαστών, λέγοντας ότι «είναι οι πιο ακριβοπληρωμένοι δημόσιοι υπάλληλοι, δημόσιοι λειτουργοί του κράτους, περισσότερο και από τους βουλευτές». Σημείωσε, μάλιστα, ότι οι βουλευτές αρνήθηκαν αυξήσεις τα τελευταία χρόνια, ενώ οι δικαστές όχι.

«Και τώρα που ζητούμε και από αυτούς τον οβολό τους υπέρ της ανεξαρτησίας της χώρας μας, μας μιλάνε για 'οικονομική κατοχή;'.

Αυτή την οικονομική κατοχή θα την παλέψουμε, όταν και αυτοί και όλοι πληρώσουν τον οβολό τους. Και οι δικαστές», τόνισε.

Ο πρωθυπουργός στράφηκε και κατά ορισμένων Τραπεζών, που -όπως είπε- σε μια περίοδο κρίσης «χρηματοδοτούν εκτός τραπεζικών κριτηρίων, ένα κανάλι που έχει χρέη πάνω από 500 εκατομμύρια ευρώ», ενώ ταυτόχρονα δεν δίνουν ρευστότητα στις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, που μπορούν να επιβιώσουν.

«Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ θα κάνουν το καθήκον τους, αυτό είναι πατριωτισμός, η Κ.Ο. θα σταθεί στο ύψος των περιστάσεων», είπε καταλήγοντας.

Εκτακτο Υπουργικό Συμβούλιο

Εκτακτο Υπουργικό Συμβούλιο για σήμερα συγκάλεσε ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, το οποίο θα πραγματοποιηθεί το πρωί, ενώ το απόγευμα θα ψηφιστεί το πολυνομοσχέδιο.



digitalcrete.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου