Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2011

Έρχεται νέο πολυνομοσχέδιο για εφεδρεία, συντάξεις, κλειστά επαγγέλματα


Έρχεται νέο πολυνομοσχέδιο για εφεδρεία, συντάξεις, κλειστά επαγγέλματα
Με πολυνομοσχέδιο-"σκούπα" η κυβέρνηση θα προσπαθήσει να κλείσει όλες τις εκκρεμότητες σχετικά με την υλοποίηση μέτρων και μεταρρυθμίσεων που εντάσσονται της συμφωνίας της 26ης Οκτωβρίου και αποτελούν προϋπόθεση για την εκταμίευση της 6ης δόσης.
Το νέο νομοσχέδιο θα περιλαμβάνει ρυθμίσεις για την εργασιακή εφεδρεία, το ασφαλιστικό, το κλείσιμο και τις συγχωνεύσεις ΔΕΚΟ, τα κλειστά επαγγέλματα και τα φάρμακα. Η κατάρτιση του θα ολοκληρωθεί τις αμέσως προσεχείς μέρες και την Τετάρτη θα συζητηθεί στην Κυβερνητική Επιτροπή.

Για την διατύπωση των διατάξεων που θα κλείσουν τις εκκρεμότητες το υπουργικό συμβούλιο έχει εξουσιοδοτήσει τον υπουργό Οικονομικών Ε. Βενιζέλο, ο οποίος θα παρουσιάσει το τελικό κέιμενο στην Κυβερνητική Επιτροπή, προς έγκριση.
Τα δύο μεγάλα 'αγκάθια" που πρέπει να αντιμετωπισθούν είναι το κλείσιμο πολλών φορέων του δημόσιου τομέα και οι αναγκαίες διορθώσεις στις πρόσφατα θεσπισθείσες διατάξεις για περικοπές συντάξεων.
Αντιδράσεις αναμένεται ότι θα προκαλέσουν οι διατάξεις του πολυνομοσχεδίου για περαιτέρω απελευθέρωση επαγγελμάτων. Η τρόικα έχει ζητήσει να υπάρχουν ειδικές ρυθμίσεις για τη λειτουργία δικηγορικών επαγγελμάτων, για τις ελάχιστες αμοιβές σε νομικούς, συμβολαιογράφους και μηχανικούς, και για το περιθώριο κέρδους των φαρμακείων.

sofokleousin.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου