Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2012

Το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών στο επίκεντρο της σύσκεψης της ΝΔ


Το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών στο επίκεντρο της σύσκεψης της ΝΔ

Το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών θα βρεθεί στο επίκεντρο της σύσκεψης του οικονομικού επιτελείου και των τομεαρχών της ΝΔ υπό τον Αντώνη Σαμαρά, που θα πραγματοποιηθεί σήμερα, Πέμπτη. Πληροφορίες αναφέρουν ότι η Νέα Δημοκρατία πιθανότατα θα υπερψηφίσει το νομοσχέδιο επί της αρχής, αλλά θα εκφράσει διαφωνίες σε συγκεκριμένες διατάξεις.

Το πολυνομοσχέδιο ρυθμίζει όλες τις εκκρεμότητες των υπουργείων εν όψει της νέας δανειακής σύμβασης και παρά τον όγκο του προωθείται με διαδικασίες-εξπρές.

Έτσι, σήμερα ξεκινά η συζήτησή του στις Επιτροπές Οικονομικών Υποθέσεων και Παραγωγής και Εμπορίου στη Βουλή, ενώ στην Ολομέλεια αναμένεται να φθάσει την ερχόμενη εβδομάδα.

Μεταξύ άλλων το νομοσχέδιο προβλέπει νέες ρυθμίσεις για όσους έχουν ληξιπρόθεσμα χρέη προς το Δημόσιο και τα Ταμεία, διατάξεις για την απελευθέρωση των κλειστών επαγγελμάτων (δικηγόρων, συμβολαιογράφων, οδικών μεταφορών κ.ά.), για την επιτάχυνση και διευκόλυνση των ιδιωτικοποιήσεων καθώς και για την αποτελεσματικότερη διενέργεια των φορολογικών ελέγχων.

Σύμφωνα με Το Βήμα, την Τετάρτη έγινε διευρυμένη σύσκεψη των αρμόδιων τομεαρχών της ΝΔ στη Βουλή, παρουσία και του γραμματέα της ΚΟ Κ. Τασούλα, όπου εξετάστηκε το πολυνομοσχέδιο και οι διατάξεις του.

Στη διάρκεια της σύσκεψης κυριάρχησε η άποψη ότι το κόμμα θα ψηφίσει θετικά επί της αρχής και θα εκφράσει διαφωνίες σε συγκεκριμένες διατάξεις, οι οποίες εάν δεν τροποποιηθούν θα τις καταψηφίσει, αλλά τον τελικό λόγο έχει ο κ. Σαμαράς.

Η Νέα Δημοκρατία διαφωνεί με τη μείωση του μισθολογικού κόστους και δεν εμφανίζεται διατεθειμένη να συναινέσει σε σχετική νομοθετική ρύθμιση, εάν δεν υπάρξει συμφωνία των κοινωνικών εταίρων. Επίσης, είναι αντίθετη στην μείωση των επικουρικών συντάξεων και στη λήψη νέων εισπρακτικών μέτρων.



tanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου