Την απόφαση της Νέας Δημοκρατίας να υπερψηφίσει επί της αρχής το πολυνομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών, ανακοίνωσε από το βήμα της Βουλής ο εισηγητής του κόμματος, Κωστής Χατζηδάκης, διευκρινίζοντας ότι η ΝΔ θα στηρίξει τις διατάξεις με τις οποίες συμφωνεί και θα αντιταχθεί σε διατάξεις που θεωρεί επιβλαβείς.
Συγκεκριμένα ανέφερε ότι ως προς τις ενδοομιλικές συναλλαγές η ΝΔ θεωρεί ότι το προέχον είναι, όχι η ρύθμιση που έρχεται προς ψήφιση, αλλά η σφαιρική και πρακτική αντιμετώπιση του ζητήματος.
Στο ζήτημα των συγχωνεύσεων οργανισμών για τον περιορισμό του σπάταλου κράτους, όπως είπε, η ΝΔ θα παρουσιάσει δικές της ολοκληρωμένες, εναλλακτικές προτάσεις, διότι οι ρυθμίσεις που προτείνονται είναι εμβαλωματικές.
Σε σχέση με τα αντικειμενικά κριτήρια φορολόγησης, το κόμμα του θεωρεί, όπως είπε, πως το ζήτημα πρέπει να αντιμετωπιστεί συνολικά, στο πλαίσιο του γενικού φορολογικού νομοσχεδίου, με βάση τις ήδη διατυπωθείσες θέσεις της Νέας Δημοκρατίας.
Ως προς την εμπλοκή χρηματιστηριακών εταιρειών για τα θέματα αξιοποίησης δημόσιας περιουσίας, η ΝΔ υποστηρίζει ότι θα πρέπει να δοθούν εξηγήσεις από τον Υπουργό Οικονομικών.
Πειστικές απαντήσεις πρέπει να δοθούν, όπως επισήμανε ο κ. Χατζηδάκης, και από τον Υπουργό Δικαιοσύνης για τα ζητήματα των δικηγορικών εταιρειών.
Πρόσθεσε ότι «απορίας άξιον, επίσης, είναι γιατί το υπουργείο Οικονομικών θέλει να χρησιμοποιήσει τη Βουλή σαν ''πλυντήριο'' για την πώληση των τεσσάρων αεροσκαφών της ΟΑ».
Ξεκαθάρισε ότι η ΝΔ, σε καμία περίπτωση, δεν θα συμβάλει, με τη στάση της, έτσι ώστε να διαγραφούν ή να παραγραφούν ευθύνες της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ της προηγούμενης διετίας.
«Ευθύνες που συνδέονται με τα 15 φορολογικά νομοσχέδια, που το ένα τροποποιούσε το άλλο, οδηγώντας από τη μία σε ''φοροκαταιγίδα'' και από την άλλη σε ύφεση, άρα και σε μη επίτευξη των στόχων για τα έσοδα. Ευθύνες που σχετίζονται με τον απολύτως πρόχειρο και αναποτελεσματικό τρόπο εφαρμογής του θεσμού της εργασιακής εφεδρείας, που δημιούργησε μεγάλη αναστάτωση, έχοντας τελικά από μηδαμινά έως μηδενικά αποτελέσματα. Ευθύνες που εκτείνονται και στον κρίσιμο τομέα της κοινωνικής ασφάλισης – τον οποίον, επίσης, αφορά το παρόν νομοσχέδιο – όπου, ενώ θεωρητικά είχε δήθεν λυθεί το θέμα το 2010, στη συνέχεια ακολούθησαν αλλεπάλληλα μέτρα, δείχνοντας πως η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ δεν είχε πυξίδα και κατεύθυνση γι' αυτό το μείζον κοινωνικό ζήτημα», εξήγησε.
ethnos.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου