Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2012

Η «Έναστρη Νύχτα» του Βαν Γκογκ, εν έτει 2012, αποκτά «ζωή» χάρη στον Έλληνα Πέτρο Βρελλή



Όταν η φαντασία συναντά την τέχνη, με συνδετικό υλικό την ψηφιακή τεχνολογία, τότε τα αποτελέσματα μπορούν να εντυπωσιάσουν. 
Ο Έλληνας «ψηφιακός» καλλιτέχνης Πέτρος Βρελλής, δημιούργησε μια ψηφιακή και άκρως εκπληκτική ψηφιακή απεικόνιση της «Έναστρης Νύχτας» του Βαν Γκονγκ. Ο πίνακας του 1889, χάρη στην τεχνολογική γνώση αλλά και την ιδιόμορφη υλοποίηση του εγχειρήματος του κ. Βρελλή, αποκτά κίνηση κατά την βούλησή μας.





Μέσω ενός διαδραστικού λογισμικού, που επιτρέπει την αναγνώριση αφής των δακτυλικών κινήσεων του χρήστη, τα επιμέρους στοιχεία του πίνακα παίρνουν «σάρκα και οστά», κινούμενα κατά την φορά που περιστρέφονται από το δάκτυλο, δίνοντας με αυτό τον τρόπο «ζωή» στο έργο του Βαν Γκογκ, για πρώτη φορά μετά το πέρας 123 ετών από την δημιουργία του.



Στο παρακάτω βίντεο, μπορούμε να απολαύσουμε την ψηφιακή μετουσίωση της «Έναστρης Νύχτας», εν έτει 2012, όπως την φαντάστηκε ο Πέτρος Βρελλής, μέσω της σύγχρονης τεχνολογίας, ειδικού λογισμικού και τέλος, χρήσης αλγόριθμου που «υγροποιεί» τα περιεχόμενα του πίνακα, προσδίδοντας μια «ρευστότητα» στην κίνηση τους.


  
Περισσότερες πληροφορίες:

http://www.creativeapplications.net/openframeworks/vincent-van-goghs-starry-night-interactive-by-petros-vrellis-openframeworks/


zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου