Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2012

Αλλάζει όνομα ο ΣΥΡΙΖΑ


Αλλάζει όνομα ο ΣΥΡΙΖΑ : Αλλάζει όνομα ο ΣΥΡΙΖΑ! Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Συνασπισμός της  Ριζοσπαστικής Αριστεράς θα κατέβει στις επόμενες εθνικές εκλογές με  ελαφρώς διαφοροποιημένο το όνομά

Αλλάζει όνομα ο ΣΥΡΙΖΑ! Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Συνασπισμός της Ριζοσπαστικής Αριστεράς θα κατέβει στις επόμενες εθνικές εκλογές με ελαφρώς διαφοροποιημένο το όνομά του. Ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος Αλέξης Τσίπρας έχει δώσει την έγκριση στους συνεργάτες του να διαφοροποιήσουν ελαφρά τον υπάρχοντα τίτλο προσθέτοντας ακόμη μία λέξη, που θα παραπέμπει σε συνεργασία με τα ΠΑΣΟΚογενή στελέχη. 

Ο νεαρός πολιτικός αρχηγός εκτιμά πως είναι η πλέον κατάλληλη στιγμή για συνεργασία με στελέχη του ΠΑΣΟΚ, μιας και με αυτά του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδος και άλλων εξωκοινοβουλευτικών κομμάτων της Αριστεράς υπάρχει βαθύ χάσμα. Οι πρόσφατες μαζικές διαγραφές της Κυριακής αποτελούν κατά πολλούς στον ΣΥΡΙΖΑ μια καλή ευκαιρία για να προσεγγιστούν δυσαρεστημένα στελέχη που δεν θα ήθελαν ακόμη να πάνε σπίτι τους. 

Οπως μαθαίνουμε, στο γραφείο του προέδρου υπάρχουν ήδη δυο-τρία προτεινόμενα ονόματα, ώστε να διαλέξει ο Αλέξης Τσίπρας το καλύτερο και το πλέον ενωτικό, ενώ έχουν αρχίσει ήδη να γίνονται οι πρώτες προσεγγίσεις σε πρόσωπα. Εντονη είναι η αισιοδοξία ότι κάποιοι από τους νυν ανεξάρτητους βουλευτές θα πουν το μεγάλο «ναι» και θα μπουν στα ψηφοδέλτια των επόμενων εθνικών εκλογών.

Ούτως ή άλλως ο ΣΥΡΙΖΑ, που έχει ζωή οκτώ χρόνων, δεν αποτελεί ενιαίο πολιτικό φορέα αλλά μια συμμαχία οργανώσεων και κομμάτων, με σημαντικότερο αυτό του Συνασπισμού (ο πλήρης τίτλος είναι Συνασπισμός της Αριστεράς, των Κινημάτων και της Οικολογίας). Σήμερα το κόμμα εκτός από τον ΣΥΝ απαρτίζεται από τις εξής συνιστώσες (κατά αλφαβητική σειρά): Ανανεωτική Κομμουνιστική Οικολογική Αριστερά (ΑΚΟΑ), Ανένταχτοι Αριστεροί του Χώρου Διαλόγου, Αντικαπιταλιστική Πολιτική Ομάδα (ΑΠΟ), Δημοκρατικό Κοινωνικό Κίνημα (ΔΗΚΚΙ), Διεθνιστική Εργατική Αριστερά (ΔΕΑ), Ενεργοί Πολίτες, Κίνηση για την Ενότητα Δράσης της Αριστεράς, Κόκκινο, Κομμουνιστική Οργάνωση Ελλάδας (ΚΟΕ), Οικοσοσιαλιστές Ελλάδας, Ριζοσπάστες και Ρόζα.


espressonews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου