Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2012

"Η κρίση θα μας χωρίσει σε Βόρειους και Νότιους"


"Η κρίση θα μας χωρίσει σε Βόρειους και Νότιους" : Τα ευρωομόλογα θα ενισχύσουν τη δημοσιονομική ενοποίηση της Ευρώπης, δήλωσε ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Μάριο Μόντι, προειδοποιώντας ότι η κρίση απειλεί τον διαχωρισμό της Ευρώπης

Τα ευρωομόλογα θα ενισχύσουν τη δημοσιονομική ενοποίηση της Ευρώπης, δήλωσε ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Μάριο Μόντι, προειδοποιώντας ότι η κρίση απειλεί τον διαχωρισμό της Ευρώπης σε Βόρειους και Νότιους.

"Αποτελούν εργαλείο για μεγαλύτερη δημοσιονομική ολοκλήρωση" ανέφερε ο κ. Μόντι στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και πρόσθεσε ότι θα οδηγούσαν τις αγορές σε μεγαλύτερη πειθαρχία.


Όσον αφορά τη γερμανική αντίδραση στα ευρωομόλογο ο κ. Μόντι απάντησε ότι "αν μια μεγάλη ευρωπαϊκή χώρα πιστεύει ότι πρέπει να παρουσιαστούν μόνο αφού έχει δημιουργηθεί ένα σταθερό πλαίσιο δημοσιονομικής πειθαρχίας, αυτό θα έπρεπε να ληφθεί υπόψη".

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο MNI, o κ. Μόντι σημείωσε ακόμα ότι η κρίση χρέους απειλεί την Ευρώπη με διχοτόμηση σε Βορά και Νότο.

"Η κρίση στην ευρωζώνη έχει επαναφέρει στην επιφάνεια το φθόνο και τα στερεότυπα" δήλωσε ο κ. Μόντι, τονίζοντας ότι η Ιταλία παρουσιάζεται ως μια χώρα της περιφέρειας ενώ είναι η τρίτη μεγαλύτερη οικονομία της ευρωζώνης.

Υπογράμμισε μάλιστα, ότι η Γαλλία και η Γερμανία ήταν υπεύθυνες για την αποδυνάμωση του Συμφώνου Σταθερότητας και Ανάπτυξης πριν από μια δεκαετία.

"Υπάρχουν ευθύνες και στο κέντρο και στην περιφέρεια" πρόσθεσε. "Δεν υπάρχουν καλοί και κακοί. Όλοι είμαστε υπεύθυνοι".



star.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου