Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου 2012

ΕΕΘ: Οι ασφαλιστές δέχονται συντονισμένη επίθεση

Υπόμνημα προς τους αρμόδιους φορείς για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι διαμεσολαβούντες στην ιδιωτική ασφάλιση απέστειλε το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με
το υπόμνημα το τελευταίο χρονικό διάστημα οι επαγγελματίες ασφαλιστές «δέχονται μία συντονισμένη, καλά οργανωμένη και άνευ προηγουμένου έντασης και έκτασης επίθεση, από ισχυρά συμφέροντα ασφαλιστικών και τραπεζικών επιχειρήσεων. Η επίθεση αυτή συνίσταται στην εφαρμογή αθέμιτων πρακτικών που πολλές φορές φτάνουν μέχρι την καταστρατήγηση της κείμενης νομοθεσίας, στην προσπάθεια διασποράς παραπλανητικών, αναληθών και τρομοκρατικών ειδήσεων-πληροφοριών καθώς και απειλών προς τους διαμεσολαβούντες και τους ασφαλιζόμενους».

Όπως αναφέρεται στο υπόμνημα «είναι χαρακτηριστικό της κατάστασης το παράδειγμα της  αποστολής επιστολών ακύρωσης ασφαλιστηρίων συμβολαίων, τα οποία σημειωτέον οι ασφαλιζόμενοι έχουν πληρώσει και διατηρούν στην κατοχή τους, με το πρόσχημα της διακοπής συμβάσεων συνεργασίας με τους διαμεσολαβούντες που εργάστηκαν για τη σύναψη αυτών των ασφαλιστηρίων συμβολαίων».
Γίνεται ακόμη λόγος για απαράδεκτες διαδικασίες προσέλκυσης πελατών με τρόπους που δεν είναι σύννομοι π.χ. όπως συμβαίνει πολλές φορές στη διαδικτυακή ασφάλιση, και το bankassurance όπου τραπεζικές και ασφαλιστικές επιχειρήσεις  συνάπτουν ασφαλιστήρια συμβόλαια χωρίς τη συμμετοχή πιστοποιημένων και εξειδικευμένων ασφαλιστικών διαμεσολαβούντων όπως ορίζει η νομοθεσία.

Το ΕΕΘ δηλώνει την πρόθεσή του να προβεί σε όλες τις νόμιμες ενέργειες ώστε να ενημερωθούν και να κινητοποιηθούν οι αρμόδιες εποπτικές και ελεγκτικές αρχές, με σκοπό να ελεγχθούν οι παραπάνω αλλά και άλλες μη σύννομες ενέργειες-πρακτικές. 
thestival

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου