Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου 2012

Κούβελος: «Απολύτως νόμιμες οι κινήσεις μου»


Κούβελος: «Απολύτως νόμιμες οι κινήσεις μου»
Για απολύτως νόμιμες κινήσεις στο πλαίσιο της επιχειρηματικής του δραστηριότητας, οι οποίες είναι δηλωμένες στο «Πόθεν Εσχες», έκανε λόγο την Τετάρτη ο Ισίδωρος Κούβελος, σύζυγος της βουλευτού Ντόρας Μπακογιάννη, απαντώντας στο ζήτημα του 1 εκατ. δολαρίων.
Μιλώντας στο ΒΗΜΑ 99,5 ο κ. Κούβελος υποστήριξε ότι: «αν ήθελα να προστατεύσω τα λεφτά μου από την ελληνική κρίση, γιατί να μην τα αφήσω στη Ν.Υόρκη;»
Παράλληλα, σημείωσε ότι η εμπλοκή του ονόματός του στην υπόθεση βουλευτικών εμβασμάτων από την Ελλάδα στο εξωτερικό οφείλεται καθαρά στο γεγονός ότι είναι παντρεμένος με την Ντόρα Μπακογιάννη.

«Φαίνεται ότι είναι λάθος να παντρεύεσαι πολιτικό. Δυστυχώς ζούμε στην Ελλάδα. Δυστυχώς το αυτονόητο είναι ζητούμενο για την Ελλάδα. Είναι γελοίο. Είναι αίσχος».
Επίσης, αναφερόμενος στην δήλωση του προέδρου της Επιτροπής Οικονομικού Ελέγχου της Βουλής, Βαγγέλης Αργύρης, ότι ο σύζυγος της κυρίας Μπακογιάννη, θα κληθεί να δώσει γραπτές εξηγήσεις για τις κινήσεις του, δήλωσε ότι έτοιμος να παρέχει όποιες διευκρινίσεις του ζητηθούν.
Υπενθυμίζεται ότι έντονη ήταν χθες, η αντίδραση της προέδρου της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Ντόρας Μπακογιάννη, η οποία άφησε αιχμές κατά του επικεφαλής της Αρχής για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος και τον κάλεσε να δώσει εξηγήσεις.
Στις πρώτες παρεμβάσεις που έκανε -εντός και εκτός Βουλής-, αφού χαρακτήρισε «φαρσοκωμωδία» το όλο θέμα, άσκησε κριτική τόσο στον πρόεδρο της ανεξάρτητης αρχής για την καταπολέμηση του «ξεπλύματος βρώμικου χρήματος» κ. Νικολούδη όσο και στον κ. Αργύρη.
Υπενθυμίζεται ότι η υπόθεση είχε ξεκινήσει την περασμένη Τρίτη, όταν στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας ο Π. Νικολούδης είχε πει «αυτό που λέμε και που εννοούμε πολιτικό κόσμο, εγώ, έναν ή μία διαπίστωσα ότι έβγαλε 1.000.000 τον περσινό δραματικό Μάη του 2011 (Μάρτιος, όπως διορθώθηκε αργότερα). Σε ποσοστό στους 300, είναι ένας στα 300. Δεν σημαίνει τίποτα από μόνο του».
«Πώς είναι δυνατόν», διερωτήθηκε η κ. Μπακογιάννη, «να ακούμε μία εβδομάδα ότι πρόκειται για βουλευτή και να μαθαίνουμε ότι πρόκειται τελικά για μία επιχειρηματική δραστηριότητα;», ενώ κάλεσε τον κ. Νικολούδη «να έρθει και να πει συγκεκριμένα ποιος είναι ο άνθρωπος ο οποίος του κατήγγειλε ότι υπάρχει τέτοιου είδους συναλλαγή». «Ποτέ δεν φαντάστηκα», πρόσθεσε, «ότι γίνεται λόγος για μία νόμιμη δραστηριότητα του συζύγου μου όλες αυτές τις ημέρες. Κατά την άποψή μου είναι ηθικό να επενδύει κάποιος στην ελληνική ναυτιλία και είναι ηθικό να παντρευτεί κάποιος έναν επιχειρηματία χωρίς αυτό να έχει σχέση με την πολιτική του ύπαρξη». «Εχω δηλώσει κάθε ευρώ και δεν αφήνω κανέναν να σπιλώνει τη σταδιοδρομία μου. Δεν δέχομαι να γίνομαι στόχος οποιουδήποτε παιχνιδιού ανάμεσα στα δύο μεγάλα κόμματα των οποίων έθιξα τα κομματικά ταμεία», κατέληξε.

ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου