Τρίτη 27 Μαρτίου 2012

Δ. Δόλλης: «Ελλάδα και Κύπρος στο ίδιο χαράκωμα»


«Ελλάδα και Κύπρος είναι στο ίδιο χαράκωμα ... έχουμε τους ίδιους σκοπούς και οδηγούμαστε προς την ίδια κατεύθυνση», τόνισε ο υφυπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Δόλλης, σε δηλώσεις μετά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια στη Λευκωσία.



Η συνάντηση με τον Κύπριο Πρόεδρο διήρκεσε περίπου μία ώρα και στις δηλώσεις που ακολούθησαν ο κ. Δόλλης έκανε αναφορά στην ανάληψη της προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης από την Κυπριακή Δημοκρατία, το δεύτερο εξάμηνο του τρέχοντος έτους, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι η κυπριακή προεδρία «πρέπει να αφήσει εποχή». Γι αυτό, πρόσθεσε, οι δύο κυβερνήσεις θα συνεργαστούν στενά.


Ο υφυπουργός Εξωτερικών συναντήθηκε και με τον πρόεδρο της κυπριακής Βουλής Γιαννάκη Ομήρου. Σε δηλώσεις μετά τη συνάντηση, ο κ. Δόλλης χαρακτήρισε την επικείμενη ανάληψη της προεδρίας της Ε.Ε. «μεγάλη στιγμή για την Κύπρο και τον ελληνισμό» και διαβεβαίωσε ότι η Ελλάδα θα στηρίξει την Κύπρο, ώστε η προεδρία της «να αφήσει ένα ξεχωριστό στίγμα».


Από την πλευρά του, ο κ. Ομήρου ενημέρωσε τον υφυπουργό ότι οι διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό βρίσκονται ουσιαστικά σε στασιμότητα και τέλμα, εξαιτίας της τουρκικής αδιαλλαξίας, ενώ όπως εκτίμησε, οι προϋποθέσεις για να συγκληθεί μια διεθνής διάσκεψη είναι ανύπαρκτες δεδομένου ότι δεν υπάρχει συμφωνία επί των εσωτερικών πτυχών του Κυπριακού.


naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου