Τρίτη 27 Μαρτίου 2012

Η Τουλούζη δεν έχει επίδραση.Η οικονομία εξακολουθεί να αποτελεί το βασικό κριτήριο της γαλλικής προεδρικής ψήφου


Ο Νικολά Σαρκοζί δεν μοιάζει ικανός να κλείσει την ψαλίδα στον β' γύρο...
Tα οικονομικά και κοινωνικά ζητήματα εξακολουθούν να κυριαρχούν στο κριτήριο ψήφου των Γάλλων, όπως προκύπτει από νέες δημοσκοπήσεις που δημοσιεύθηκαν την Τρίτη. Στόχος των νέων ερευνών ήταν να «μετρηθεί» η επίδραση των γεγονότων στην Τουλούζη και όπως φαίνεται δεν υπάρχει σημαντική επίδραση.



Το 81% των Γάλλων δηλώνουν ότι η υπόθεση του φονιά της Τουλούζης δεν θα έχει σημαντική επίδραση στην ψήφο τους, έναντι 17% που λένε το αντίθετο.


Οι Γάλλοι θα αποφασίσουν κυρίως λαμβάνοντας υπόψη την εξέλιξη της αγοραστικής δύναμης και της ανεργίας, σύμφωνα με το 42% και το 30% αντιστοίχως.


Το θέμα της ανασφάλειας δεν αποτελεί προτεραιότητα παρά για το 8% των Γάλλων, σύμφωνα με την έρευνα αυτή που πραγματοποιήθηκε από το ινστιτούτο BVA τη Δευτέρα (δημοσιεύεται στην Parisien).


Σε όλα τα θέματα, ο Φρανσουά Ολάντ θεωρείται ο πιο αξιόπιστος, εκτός από το θέμα της Ευρώπης, στο οποίο προηγείται ο πρόεδρος και υποψήφιος για την επανεκλογή του Νικολά Σαρκοζί, καθώς και στο θέμα της ανασφάλειας, όπου υπάρχει ισοπαλία.


Οι δημοσκοπήσεις για την πρόθεση ψήφου δείχνουν επίσης ότι κι αυτές έχουν μόνο λίγο επηρεαστεί από τους φόνους.


Σύμφωνα με δημοσκόπηση του IFOP που δημοσιεύεται την Τρίτη και πραγματοποιήθηκε από τις 22 ως τις 25 Μαρτίου, η πρόθεση ψήφου στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών είναι σταθερή για το Νικολά Σαρκοζί (28,5%), όπως και για τον Φρανσουά Ολάντ (27%), ενώ σύμφωνα με το ινστιτούτο IPSOS οι δύο υποψήφιοι έρχονται στήθος με στήθος.


Στο δεύτερο γύρο, το IFOP δίνει -όπως και το IPSOS- στον σοσιαλιστή υποψήφιο 54% (-0,5 μονάδα) και 46% στον κεντροδεξιό αντίπαλό του (+0,5).


Οι δύο δημοσκοπήσεις δείχνουν σαφή άνοδο του υποψηφίου της ριζοσπαστικής αριστεράς Ζαν-Λικ Μελανσόν με 13%. 


Ο Μελανσόν πλησιάζει την υποψήφια του ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου Μαρίν Λεπέν (15,5%-16%). Αντίθετα ο κεντρώος Φρανσουά Μπαϊρού υποχωρεί στο 11,5%.


Το 31% των ερωτηθέντων είπε ότι μπορεί να αλλάξει γνώμη για τον πρώτο γύρο, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση του IFOP.


in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου