Τρίτη 27 Μαρτίου 2012

H κοινωνία του διαδικτύου


Η πλειονότητα των ανθρώπων επικοινωνεί πια μέσω e-mail και ιστοσελίδων κοινωνικής δικτύωσης όπως το Facebook και το Twitter, σύμφωνα με μια νέα δημοσκόπηση που κυκλοφόρησε την Τρίτη.
Το 85% των ανθρώπων σε όλο τον κόσμο, που είναι συνδεδεμένοι στο internet, στέλνουν και λαμβάνουν μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και το 62% επικοινωνεί μέσω ιστοσελίδων κοινωνικής δικτύωσης, ιδιαίτερα στην Ινδονησία, την Αργεντινή και τη Ρωσία, η οποία έχει το μεγαλύτερο ποσοστό χρηστών.

Περισσότεροι από οκτώ στους 10 Ινδονήσιους και περίπου το 75% των ανθρώπων στην Αργεντινή, τη Ρωσία και τη Νότια Αφρική επισκέπτονται δικτυακούς τόπους κοινωνικής δικτύωσης, έδειξε νέα δημοσκόπηση  του Ipsos / Reuters.
Παρά το γεγονός ότι το Facebook και άλλα παρόμοια sites, blogs και forums, ιδρύθηκαν στις Ηνωμένες Πολιτείες το ποσοστό των χρηστών ήταν χαμηλότερο από έξι στους 10, και στην Ιαπωνία έπεσε στο 35%, ο χαμηλότερος μεταξύ των 24 χωρών στην παγκόσμια έρευνα.
«Ακόμα κι αν ο αριθμός στις Ηνωμένες Πολιτείες ήταν 61%, η πλειοψηφία των Αμερικανών χρησιμοποιεί τα social media sites," είπε η Keren Gottfried, διευθύντρια έρευνας στο Ipsos Global Public Affairs.
«Είναι αληθινή διασύνδεση και επικοινωνία με τον άλλον. Δεν είναι μόνο ένα μήνυμα πέρα δώθε, αλλά μηνύματα που αποτελούν συζητήσεις σε κοινότητες» εξήγησε
athens984.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου