Δευτέρα 19 Μαρτίου 2012

"Η μεγάλη, σιωπηλή πλειοψηφία των Ελλήνων είναι αποφασισμένη να κάνει ό,τι χρειάζεται"


"Η μεγάλη, σιωπηλή πλειοψηφία των Ελλήνων είναι αποφασισμένη να κάνει ό,τι χρειάζεται" : Μία συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης έδωσε ο πρωθυπουργός, Λουκάς Παπαδήμος, στους Financial Times, στέλνοντας μηνύματα με αποδέκτες τόσο στο εξωτερικό, όσο και στο εσωτερικό  
Μία συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης έδωσε ο πρωθυπουργός, Λουκάς Παπαδήμος, στους Financial Times, στέλνοντας μηνύματα με αποδέκτες τόσο στο εξωτερικό, όσο και στο εσωτερικό της χώρας.
«Η μεγάλη, σιωπηλή πλειοψηφία των Ελλήνων είναι αποφασισμένη να κάνει ό,τι χρειάζεται για να παραμείνει η χώρα στην Ευρωζώνη. Αυτή είναι η θέληση της πλειοψηφίας του ελληνικού λαού και τα κόμματα θα πρέπει να το λάβουν σοβαρά υπόψη» επισημαίνει ο πρωθυπουργός.

Στη συνέντευξη που δημοσιεύεται σήμερα Δευτέρα, ο Λουκάς Παπαδήμος δηλώνει ότι η Ελλάδα δεν επιθυμεί ακόμη μια αναδιάρθρωση χρέους, καθώς και ότι οι πολιτικοί ηγέτες είναι έτοιμοι να βάλουν στην άκρη τις διαφορές τους, προκειμένου να εφαρμόσουν τις δομικές και δημοσιονομικές μεταρρυθμίσεις που απαιτούνται.

Αισιόδοξος εμφανίζεται ο πρωθυπουργός και για τη διάρκεια της ύφεσης: «Είμαι πεπεισμένος ότι έχουμε διανύσει περισσότερο από το μισό δρόμο για την οικονομική ανάκαμψη, αν και η διαδικασία για την δημοσιονομική σταθεροποίηση θα διαρκέσει περισσότερο. Θετικοί ρυθμοί ανάπτυξης θα πρέπει να επιτευχθούν σε λιγότερο από δύο χρόνια».

Ο κ Παπαδήμος παραδέχεται ότι η χώρα ίσως χρειαστεί περισσότερη στήριξη από το εξωτερικό, εάν δεν καταφέρει να επιστρέψει στις αγορές το 2015. Ωστόσο, εκτιμά ότι εάν εφαρμοστεί το πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων και ληφθούν περισσότερα μέτρα για την ενίσχυση της ανάπτυξης, τότε η δημοσιονομική λιτότητα και οι οικονομικές ανισορροπίες, θα μετατραπούν σε «ενάρετο κύκλο δομικών μεταρρυθμίσεων, αυξανόμενης δραστηριότητας και γρηγορότερης δημοσιονομικής σταθεροποίησης».

Ο πρωθυπουργός επισημαίνει ότι οι μεταρρυθμίσεις πρέπει να συνεχιστούν από την επόμενη κυβέρνηση. «Αυτή είναι η θέληση της πλειοψηφίας του ελληνικού λαού και τα κόμματα θα πρέπει να το λάβουν σοβαρά υπόψη».

«Σχεδόν όλες οι έρευνες κοινής γνώμης έχουν συστηματικά δείξει ότι η συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού -έχω δει ποσοστά που κυμαίνονται μεταξύ 70% και 80%- υποστηρίζουν με θέρμη την παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη και αυτό συνεπάγεται ότι, παρά τις θυσίες και το βραχυπρόθεσμο κόστος προσαρμογής, είναι πρόθυμοι να κάνουν αυτό που πρέπει να γίνει προκειμένου να παραμείνει η χώρα στο ευρώ» καταλήγει στη συνέντευξή του ο Λ. Παπαδήμος.

star.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου