Δευτέρα 19 Μαρτίου 2012

Κον Μπεντίτ: Ευρωπαϊκή πρόκληση η ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας


Κον Μπεντίτ: Ευρωπαϊκή πρόκληση η ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας Εκκληση στην Ευρώπη να προσδιορίσει ένα πρόγραμμα επενδύσεων για την Ελλάδα, επισημαίνοντας ότι η αναθέρμανση της ελληνικής οικονομίας είναι αυτή τη στιγμή «η μεγάλη πρόκληση για την Ευρώπη» έκανε ο επικεφαλής της ομάδας των Πράσινων στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Ντανιέλ Κον Μπεντίτ.

Αυτό υπογράμμισε σε αποκλειστική συνέντευξή του στη διαδικτυακή τηλεόραση του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, ο Ντανιέλ Κον Μπεντίτ, ο οποίος αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, και στο θέμα της παράνομης μετανάστευσης καθώς και στις προτάσεις Σαρκοζί για αναθεώρηση της συνθήκης Σένγκεν.
Από τη στάση της Ευρώπης απέναντι στην Τουρκία εξαρτάται η αντιμετώπιση του προβλήματος της παράνομης μετανάστευσης στην Ελλάδα, τόνισε, προσθέτοντας: «Το πρόβλημα για την Ελλάδα είναι ότι όσο δεν έχουμε μια συμφωνία με την Τουρκία, δηλαδή είτε να δοθεί προοπτική ένταξής της στην Ευρώπη είτε να είμαστε ορθολογικοί μαζί της -και αυτό ισχύει και για τους Έλληνες, άλλωστε, όσο και για το υπόλοιπο της Ευρώπης- η Τουρκία δεν έχει κανένα συμφέρον να βοηθήσει την Ευρώπη και να ασφαλίσει τα σύνορα της» αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Κον Μπεντίτ.
Επίσης, κατηγόρησε το Νικολά Σαρκοζί για υποκρισία, όταν εισηγείται επανεθνικοποίηση του χώρου Σένγκεν, θεωρώντας ότι Γαλλία και Γερμανία είναι απομονωμένες σε αυτή την πρόταση. «Είναι μια τρέλα. Κανένας δεν θα επανεθνικοποιήσει. Αυτό είναι η προεκλογική καμπάνια. Στην Ελλάδα ξέρετε τι είναι προεκλογική καμπάνια. Όλοι υπόσχονται πράγματα που ποτέ δεν τηρούν. Δεν θα επανεθνικοποιήσουμε τον χώρο Σένγκεν» λέει κατηγορηματικά ο επικεφαλής των Ευρωπαίων Πράσινων.
ethnos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου