Δευτέρα 19 Μαρτίου 2012

Τα κινητά επηρεάζουν την εγκεφαλική ανάπτυξη των εμβρύων


Τα κινητά επηρεάζουν την εγκεφαλική ανάπτυξη των εμβρύων : Τον κίνδυνο που εγκυμονούν τα κινητά τηλέφωνα για τα έμβρυα έρχεται να επισημάνει νέα έρευνα του Πανεπιστημίου Γέιλ. Οπως  διαπιστώθηκε η έκθεση στην ακτινοβολία  

Τον κίνδυνο που εγκυμονούν τα κινητά τηλέφωνα για τα έμβρυα έρχεται να επισημάνει νέα έρευνα του Πανεπιστημίου Γέιλ.

Οπως διαπιστώθηκε η έκθεση στην ακτινοβολία από τα κινητά κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης επηρεάζει την εγκεφαλική ανάπτυξη των παιδιών, αυξάνοντας τις πιθανότητες για κρούσματα υπερδραστηριότητας, ανησυχίας αλλά και κακής μνήμης. 


H εισαγωγή της έρευνας του Γιέιλ, που δημοσιεύτηκε στο τελευταίο τεύχος της επιθεώρησης «Scientific Reports», επικεντρώνεται στον όλο και αυξανόμενο αριθμό των κρουσμάτων του συνδρόμου ελλειμματικής προσοχής στα παιδιά, υπονοώντας ότι αυτό μπορεί να εξηγείται από την επίδραση που είδαν να έχουν τα κινητά στα ποντίκια. 

Οι ερευνητές μέτρησαν την ηλεκτρική δραστηριότητα του εγκεφάλου ενήλικων ποντικών που εκτέθηκαν στην ακτινοβολία ενώ ήταν έμβρυα και πραγματοποίησαν μια σειρά από ψυχολογικά τεστ. Διαπίστωσαν λοιπόν ότι τα ποντίκια που είχαν εκτεθεί στην ακτινοβολία είχαν την τάση να είναι υπερδραστήρια, πιο ανήσυχα και να έχουν μειωμένη μνήμη.

«Δείξαμε ότι τα προβλήματα συμπεριφοράς στα ποντίκια που μοιάζουν με εκείνα της διαταραχής ελλειμματικής προσοχής, προκαλούνται από την έκθεση των μικρών ποντικών στα κινητά όταν είναι στη μήτρα. Η αύξηση των διαταραχών της συμπεριφοράς στα παιδιά μπορεί να οφείλεται εν μέρει στην έκθεσή τους στα κινητά» εξηγεί ο επικεφαλής της έρευνας, καθηγητής Χιου Τέιλορ. 




espressonews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου